Prvenstvo Centralne Srbije u gimnastici

U sportskoj sali Šabačke gimnazije

U sportskoj sali Šabačke gimnazije u subotu je održano prvenstvo Centralne Srbije u gimnastici, a takmičenje je u ime grada domaćina otvorio predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić. Organizatori su gimnastički klubovi „Sloboda“ i „Kami“ u saradnji sa Sportskim savezom Šapca.

Pajić je istakao da je Šabac grad sporta i izrazio da mu je posebno drago što se takmičenje organizuje u našem gradu.

-Verujem da ćemo u budućnosti organizovati još mnogo gimnastičkih takmičenja i da će ovo prvenstvo popularizovati gimnastiku u Šapcu. Svako ko danas izabere sport je pobednik, a činjenica da se nalazite na ovom prvenstvu govori da ste već uspešne i ja vam na tome čestitam- rekao je Pajić obraćajući se prisutnima.

Na takmičenju je učestvovalo 11 klubova i 169 takmičarki iz Šapca, Beograda, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Sevojna i drugih gradova. Devojčice su se takmičile u četiri starosne kategorije: od prvog do četvrtog, od petog do šestog, od sedmog do osmog razreda i srednje škole. Takmičarke u C programu, odnosno školskoj verziji ovog bazičnog sporta, svoje veštine  demonstrirale su na odskočnoj dasci, vratilu, gredi i parteru.

-Prezadovoljni smo što se takmičenje napokon organizuje u Šapcu i što imamo ovakve uslove. Već smo dobili pohvale za salu, školu i organizaciju. Nadamo se da ćemo i mi ostvariti uspeh i da ćemo kao domaćini moći da se pohvalimo rezultatima- rekla je pred početak prvenstva Milena Spasojević iz gimnastičkog  kluba „Kami“.

Najviše medalja otišlo je u dva beogradska kluba- Beograd i DIF. Organizatori su se dobro pokazali, pa je tako u kategoriji srednjoškolki ekipno prvo mesto zauzela „Sloboda“ i osvojila srebrnu i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je „Kami“ stigao do četvrtog mesta u konkurenciji viših razreda. Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković i Dejan Popović.

D.D.

Exit mobile version