Prva Izborna skupština Pokreta SRCE

Saopštenje za medije

Pokret Srbija Centar (SRCE) je juče, 04.12.2022, održao svoju 1. Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo Pokreta i usvojen Program. Pokret SRCE se pozicionirao u centru političkog spektra i zalaže se za produktivniju saradnju opozicije.

Na svečanom delu Skupštine Pokreta SRCE prisustvovali su čelnici prodemokratske opozicije i ugledni naučnici i stručnjaci.

Za predsednika Pokreta SRCE izabran je Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima. Za potpredsednike Pokreta izabrani su: dr Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, dr Dijana Vukomanović, politikolog i bivša narodna poslanica, prof. dr Slobodan Cvejić, sociolog i bivši član REM, prof. dr Duško Lopandić, bivši ambasador i dr Bojan Dimitrijević, istoričar.

Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su prof. dr Dragan Delić infektolog, dr Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, dr stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško Šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

POKRET Srbija centar – SRCE osnovan je krajem juna ove godine. U međuvremenu je uspostavljena infrastruktura Pokreta u raznim gradovima Srbije u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavljanja Pokreta građanima na štandovima.

Takođe su formirani stručni – resorni timovi Pokreta u oblastima: spoljna politika, zdravstvo, ekonomija, prosveta, energetika, bezbednost i odbrana, poljoprivreda i dr. Rezultat rada stručnih timova prezentiran je u okviru novousvojenog Programa pokreta koji sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine: ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spoljne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane i dr.

U izradi ovog Programa učestvovali su članovi pokreta, ali i spoljni saradnici, stručnjaci iz zemlje i iz dijaspore.

 

Exit mobile version