Protest „Šabac vam nećemo oprostiti“

Pre godinu dana grupa lokalnih huligana koje je predvodio Nebojša Stojićević Jarin na „utovarivaču“, a kojima su rukovodili gradskih funkcioneri: Vladimir Mićić, pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Peranović, direktor PIO fonda i Mioljub Mijušković, član Veća zadužen za kulturu i medije, brutalno sa motkama i čekićima, nasrnula je na mirne građane koji su na Novom mostu izražavali svoje građansko nezadovoljstvo.

Bestijanje šabačkih naprednjaka nastavljeno je i na mitingu koji su oni organizovali dva dana kasnije kada su pretučena dvojica mladića iz Šapca i mladi fotograf iz Beograda.

Usledilo je potom „raspisivanje poternica“ za jednim šabačkim advokatom, urednicom „Podrinskih“ i što je još crnje i gore za maloletnim licem.

Kako ni posle godinu dana nadležne institucije nisu valjano odradile svoj posao, ili bolje rečeno nisu ništa radili, te kako izgrednici nisu kažnjeni nezadovoljni građani Šapca su odlučili da u nedelju 27.11. sa početkom od 14:30, ispred zgrade Suda (kod pozorišta) održe protest „Šabac vam nećemo oprostiti“ i tako pokažu da sramotu koju je Šabac tada doživeo nisu zaboravili.

Ali i da podsete policiju, tužilaštvo i sud da treba da rade svoj posao.

Exit mobile version