Prošli svi zakonski termini za postupanje po neosnovanoj žalbi šabačkih naprednjaka

SUD U RALJAMA POLITIKE

Više od 12 časova prošlo je od zakonskog roka kada je Upravni sud trebao da donese odluku po žalbi šabačkih naprednjaka. Žalba je predata Upravnom sudu u Beogradu koji je tu žalbu prosledio isturenom odeljenju u Novom Sadu koje je imalo obavezu da sinoć do 23.30 časova donesu rešenje po toj žalbi. Kako „Podrinske“ saznaju troje sudija ovog suda nisu imali osnova da prihvate neosnovanu žalbu ali kako je pritisak na njih, od strane SNS-a, veliki celu noć su uzalud prelistavali dokumentaciju pokušavajući da pronađu razlog da prihvate prigovor.

Takođe, priča se da sudije čekaju „naredbu“ od vrha vlasti i da će, izgleda, neko drugi odlučiti kako da postupe po ovom, pavno, sasvim jasnom slučaju. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije pravna država da ne postoje institucije i da sudije, ako hoće da zadrže posao, moraju da donose odluke po naredbi vladajuće partije a ne po zakonu.

„Otežavajuća“ okolnost za ove nesrećne sudije je i činjenica da je protiv članice Izborne komisije iz redova naprednjaka, Bojane Čurović, podignuta krivična prijava zbog zloupotrebe položaja i pokušaja da se krišom i nezakonito u potrebnu dokumentaciju ubaci nedostajući dokument čime je jasno priznala da tog dokumenta nije bilo u materijalu.

Vreme za donošenje rešenja po žalbi šabačkih naprednjaka sve brže prolazi a sramota sve više raste.

Exit mobile version