Proširenje vodovodne i kanalizacione mreže prioritet i u narednoj godini

Godišnja konferencija za novinare JKP „Vodovod Šabac“

JKP „Vodovod Šabac“ uspešno je poslovalo u ovoj godini, a veliki projekti planirani su i u 2018. godini, istaknuto je na godišnjoj konferenciji za novinare održanoj u utorak u Gradskoj kući, kojoj su prisustvovali članovi rukovodstva i direktorka preduzeća Daniela Lovrin Gavrilović, kao i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

Kako je navela Lovrin Gavrilović, na početku 2017. godine preduzeće je imalo nekoliko ciljeva, a prioritet je bio da Šapčani budu snabdeveni zdravom, pijaćom vodom, što je i ostvareno i tokom letnjih meseci, kada veliki broj gradova u Srbiji ima problema u vodosnabdevanju.

-Izuzetno nam je bilo važno da realizujemo donaciju Nemačke razvojne banke od 900 hiljada, kako bismo rekonstruisali značajne objekte i podigli nivo tehničke opremljenosti. Rekonstruisali smo jedan objekat vodosnabdevanja, Vodotoranj, prvi put u poslednjih 20 godina. Uradili smo rekonstrukciju i dogradnju crpne stanice Metaloplastika. Ovo je investicija od velikog značaja za naš grad čija je vrednost 49 miliona dinara. Tehničku opremljenost preduzeća podigli smo na veoma visok nivo, sa ciljem da postanemo ekspeditivniji, efikasniji i da na što bolji način i u što kraćem roku odgovorimo na potrebe građana- istakla je Lovrin Gavrilović i dodala da je to preduzeće uspelo da bez podizvođača proširi vodovodnu i kanalizacionu mrežu, što podrazumeva smanjenje troškova i poboljšanje uslova pod kojima građani mogu da se priključuju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Grad Šabac je kao osnivač JKP „Vodovod Šabac“ zadovoljan saradnjom i postignutim rezultatima u 2017. godini, ocenio je zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

-Politika grada je jasna- uslovi života u svim delovima Šapca moraju biti isti kada su u pitanju osnovne životne potrebe kao što je priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i zbog toga je proširenje mreže jedan od prioriteta u gradu. Godina 2017. je protekla uspešno i realizovani su svi planirani projekti, a jedan od najznačajnijih je početak rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Podsećam da je to jedno od tri funkcionalna postrojenja u Srbiji, a za njegov rad dobili smo pohvale najviših evropskih zvaničnika. Jedna od najvećih investicija u našem gradu za 2017. godinu bila je rekonstrukcija crpne stanice Metaloplastika, za koju je izdvojeno oko 50 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz donacije KFW-a i isključivo zbog efikasnosti gradskih službi i „Vodovoda Šabac“ te pare su završile u našem gradu, a ne u nekom drugom. Tvrdim da je rukovodstvo JKP „Vodovod Šabac“ pravi primer kako se odgovorno i dobro upravlja javnim resursima- podvukao je Kostadinović.

JKP „Vodovod Šabac“ će u narednoj godini uložiti 30 miliona sopstvenih sredstava u širenje vodovodne i kanalizacione mreže po novom modelu, koji podrazumeva da građani finansiraju samo troškove materijala, a ostalo preduzeće, s ciljem da se što veći broj sugrađana priključi na vodovodnu i kanalizacionu mrežu pod što povoljnijim uslovima. Osim širenja vodovodne i kanalizacione mreže, prioritet u narednoj godini je i izgradnja linije mulja na centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

D.Dimitrijević

Exit mobile version