Pronađen otrov u kuhinji Tehničke škole?

U redakciju „Podrinskih“ stiglo je zabrinjavajuće pismo bivšeg profesora Tehničke škole u kojem se tvrdi da je u školi pronađen otrov i da je policija intervenisala.

Pismo prenosimo u celini:

„U našoj Tehničkoj školi gde sam predavao, u petak je pronađen OTROV
koji se NIJE smeo nalaziti. Samo pukom srećom je izbegnuto da se neko od
đaka ne otruje. Policija je izašla na uviđaj i zaplenila otrov.

Pre nekoliko meseci, školi je zabranjen video nadzor jer je postavljen
protivno zakonu.

Pre godinu dana se ubio učenik koji je u oproštajnom pismu koje je njegov deda pronašao optužio rukovodstvo škole da je u školi bio zapostavljen.

Najviše znaju dugogodišnji domar Jova koji zbog svog posla domara
upoznat s svim u školi se dešava.

Čistačica Zorica koja je nalazila koja je bila u smeni kad je nađen
otrov – Marko“.

Redakcija „Podrinskih“ se za potvrdu ovih navoda obratila Policijskoj upravi u Šapcu i od njih smo dobili sledeći odgovor:

„Potvrđujemo da je Policijskoj upravi u Šapcu dana 02.12.2022. prijavljeno da postoje saznanja da se u Srednjoj tehničkoj školi u Šapcu, u vratima frižidera nalazi otrovna supstanca.

Odmah po saznanju na lice mesta su izašli policijski službenici, koji su u vratima frižidera, koji se nalazi u čajnoj kuhinji koju koriste čistačice, koju ne koriste učenici škole, pronašla bočicu koja je bila umotana u kesu na kojoj je pisalo „Ne dirati, otrov“. Pronađena supstanca je izuzeta sa lica mesta. U obavljenim razgovorima sa zaposlenim došlo se do saznanja da je navedenu supstancu u frižider ostavio bivši zaposleni radnik škole pre više godina (10-15god). O svemu je obavešteno i konsultovano nadležno  Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.“

Svedoci smo, u poslednje vreme, pokušaja da se na sve načine baca ljaga na obrazovno vaspitnu instituciju kakva je škola. I, tako su škole postale „cene rupe“ našeg društva što svakako nije tačno i ne bi smelo da se dozvoli.

Zato apelujemo na sve nadležne institucije, profesore, đake, roditelje da ulože napor da se školama vrati uloga, ugled i dostojansto kakvo ove ustanove zaslužuju da imaju.

I da ovakvih i sličnih „senzacionalističkih“ vesti više ne bude.

PS

Dugo smo razmišljali da li ovu vest uopšte da objavimo. Odluka da to učinimo bila je veoma teška ali smo ipak procenili da je bolje da javnost sazna prava istina nego da se po kuloarima šire kojekakve neproverene priče.

Nadamo se da nam iz škola više nikada neće dolaziti ovakve i slične priče već samo one koje se odnose na uspehe učenika.

Ivan Kovačević

Exit mobile version