Promocija zdravih stilova života i planine Cer

Cerska OCR bitka:

U okviru obeležavanja Dana grada Šapca održana je čtevrta OCR trka na Ceru koja je okupila je oko 1.000 takmičara iz Srbije, Crnr Gore i BiH a na stazi dugoj 15 kolometara bilo je postavljeno dvadeset i šest prepreka

Na obroncima planine Cer, po četvrti put, održana je OCR planinska trka sa preprekama. Stazu dugu 15 kilometara sa 26 prepreka takmičari su trebali da pređu u što kraćem vremenskom roku. Startovalo se u grupama od po 90 takmičara a izazov je bio veliki jer neke prepreke su po prvi put viđenje baš na ovoj stazi.

Ovogodišnja trka nosila je naziv „Cerska OCR bitka Gerila“

Uroš Đurđević, promoter ove trke

-Hoćemo da oživimo istoriju i da naši učesnici budu upoznati sa istorijom tako da u toku trke ima jedna prepreka na kojoj se nalaze pitanja o nekim osnovnim događajima koji su se odvijali na Ceru – kazao je Uroš Đurđević, promoter ove trke.

Trku organizuje Udruženje građana „Cerska bitka“ uz pokroviteljstvo Grada.

Veljko Marković iz organizacionog tima

-Mi smo na ovaj način hteli da, ovom sportskom avanturističkom manifestacijom, odamo počst našim precima koji su ovde ostavili svoje živote – istakao je Veljko Marković iz organizacionog tima.

Ove godine trka je bila zehtevnija u odnosu na prethodne.

Ivan Pajtić, organizacioni tim

– Trka je izmenjena u odnosu na prošlu godinu jer svake godine mi dodamo nešto novo. Dužina staze je 15 kilometara i ima 26 prepreka. Sedam ipo kilometara se spuštamo i 7,5 kilometara se penjemo. Teren je zahtevan, šumski, planinski pravi za trku – rekao je Ivan Pajtić, organizacioni tim.

c

Marko Gligorić iz organizacionog tima

-Imamo dosta učesnika iz Bosne, dve specijalne jedinice iz Crne Gore koji su došli specijalno zbog ovog događaja. Takođe, učestvuje veliki broj specijalnih jedinica iz Srbije, vojska Srbije, policija – istakao je Marko Gligorić iz organizacionog tima.

Ovakav vid rekreacije zahteva dobru fizičku pripremu ali za one kojima rezultat nije bio važan trka je predstavlja odličnu zabavu, druženje i boravak u prirodi.

 

Exit mobile version