Promocija rekreativnog sporta u Šapcu

Sportski savez grada Šapca, najavio je na konferenciji za medije održanoj u Sokolskom domu u ponedeljak tri projekta važna za promociju rekreativnog sporta u našem gradu. Reč je o projektima „Sport u policiji“, „Budi zdrava, vežbaj sa nama“ i tradicionalne „Seoske olimpijske igre“ koje će ovo godine imati izmenjeno izdanje u odnosu na prethodne godine.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Šapca Dejan Popović govorio je o novom projektu „Sport u policiji“ koji je već počeo sa realizacijom, te su prve utakmice već održane.

„Prvi u nizu od ovih projekata čiju realizaciju smo započeli 15. maja je „Sport u policiji“. Namenjen je uključivanju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u sportske aktivnosti. Tokom realizacije ovog projekta, oni će se takmičiti na tri nivoa u pet sportova. U pitanju su odbojka, mali fudbal, basket, atletika i džudo. Mi smo imenovani od strane Sportskog saveza Srbije kao teritorijalni savez i nadležni smo za takmičenja na području koje pokriva Policijska uprava Šabac“, naveo je Dejan Popović.

Projekat koji će takođe biti realizovan ove godine, namenjen je ženama i nosi naziv „budi zdrava, vežbaj sa nama“. Reč je o besplatnim fitnes treninzima za žene a ovaj projekat realizuje sportsko udruženje „Nika fitnes“ u saradnji sa Sportskim savezom. Treninzi za žene svih starosnih grupa održavaće se narednih 50 nedelja počevši od prvog juna, pa sve do 15. maja naredne godine utorkom i četvrtkom od 18 do 19 časova u sali Sokolane.

„Skoro deceniju, studio Nika i Sportski savez imaju saradnju kroz projekte kao što su „Fitnes leto“, „Nika fit dej“ i slični javni treninzi. Ovo je produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo i sve u istu svrhu, a to je podizanje svesti o važnosti bavljenje sportskom aktivnošću“, navela je Dragana Alimpić, operativni trener fitnesa.

Tradicionalna manifestacija „Seoske olimpijske igre“ koju Sportski savez grada Šapca uspešno organizuje godinama unazad ove godine biće organizovana kao „Seoske igre“ pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije.

„U prethodnom periodu, „Seoske igre“ su trajale tri dana, ove godine je to samo jedan dan. Razlika između prethodnih godina i ove godine je što sada ima deset disciplina mali fudbal, odbojka, šah, poligon, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca i štapa, rvanje, obaranje ruke i skok iz mesta. Novina je da pravo učešća imaju samo žitelji mesnih zajednica uz obavezan lekarski pregled. Svako mora doneti dokaz da živi na teritoriji Mesne zajednice za koju se takmiči, a u saradnji sa Domom zdravlja obezbedili smo lekarske preglede za sve takmičare“, naveo je Miloš Mitrović, koordinator „Seoskih igara“.

„Seoske igre“ koje za cilj imaju popularizaciju sporta na seoskim područjima, biće održane 27. juna na terenima Osnovne škole „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu.

Đ. Mijailović

Exit mobile version