Prolećno – uskršnja izložba

GALERIJA UDRUŽENJA LIKOVNIH STVARALACA „KRUG 10“

Članovi šabačkog Udruženja likovnih stvaralaca „Krug 10“, u galeriji u Tržnom centru „Tina“, svečano su 24. marta otvorenili svoju tradiconalnu Prolećno – uskršnju izložbu. Postavka je obuhvatila 37 radova, a publici se predstavilo osamnaest autora.

Različite likovne tehnike i lične doživljaje proleća, ljubiteljima likovnog izraza ponudili su: Vesna Marković, Dragan Petrović Gagi, Sofija Pjevac, Danijela Marković, Ljiljana Ivković, Milan Đukić Đuka, Ana Obrenović, Miodrag Gašić Gale, Ljiljana Đapić, Slavica Dimitrijević, Đorđe Dakić Đole, Branka Prokić, David Živanović, Gordana Manojlović, Svetlana Ceca Bursać, Dragoslava Stanković Dragica i Svetlana Ceca Žegarac, osnivač „Kruga 10“. Deo izložbe je i – posthumno izloženo – ulje na platnu Anđelije Anđe Veselinović, čiji je rad obeležen koloritnošću i raznim vrstama cveća.

Prolećno – uskršnju izložbu, u prisustvu pedesetak Šapčana, otvorio je David Živanović. Mladi član „Kruga 10“ publici je zahvalio na brojnosti i vremenu izdvojenom za umetnost, a svoje kratko obraćanje obrazložio je željom da „izloženi radovi govore a prisutni uživaju“.

Galeriju u prizemlju TC „Tina“ 13. aprila ispuniće vernici i njihova deca, da bi na Veliki četvrtak uživali u slikama ali i u lepoti i raznobojnosti šarenih jaja. Na taj način će se članovi šabačkog Udruženja livnih stvaralaca „Krug 10“ uključiti i u ovogodišnje obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika, pravoslavnog Uskrsa.

Tekst i foto: Ž. V.

Exit mobile version