Projekti za kvalitetnije obrazovanje u šabačkim školama

Saradnja sa relevantnim republičkim organima važna je ukoliko želimo da kvalitet obrazovanja u šabačkim školama bude na još višem nivou, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete Branislava Ranđelovića, direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, šabačkom Centru za stručno usavršavanje (CSU).
U razgovoru sa Branislavom Ranđelovićem i Tatjanom Marković Topalović, direktorkom CSU, gradonačelnik je podsetio da je jedan od ciljeva Grada Šapca da sva deca idu u istu smenu, da imaju zdrav obrok u školi, više fizičke aktivnosti, da uče programiranje i strane jezike, a da domaće zadatke rade u školi sa svojim nastavnicima i učiteljima.
– Da bi ostvarili naše ideje važna nam je saradnja sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Posetili smo Centar za stručno usavršavanje jer je ova ustanova, pored naših škola, jedna od najvažnijih karika u lancu obrazovanja. U Šapcu želimo da imamo moderne škole, da se naša deca školuju u sistemu koji je sličan obrazovnim sistemima u razvijenim evropskim zemljama, ukazao je Zelenović.
Branislav Ranđelović ocenio je da je poseta šabačkom CSU prilika da se upozna sa novim rukovodstvom i razgovara o mogućnosti za saradnju.
– Nije mi nepoznata priča o centrima za stručno usavršavanje koji postoje u Srbiji, jer sam pre osam godina bio na čelu Centra u Nišu. Sećam se perioda kada je uz pomoć švajcarske vlade osnovan šabački CSU, a posebno mi je drago što vidim da dobro funkcioniše. Očekujem dobru saradnju Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i centara u Srbiji, uključujući i šabački CSU, dodao je Branislav Ranđelović.
Poseta jednog od prvih direktora regionalnih centara za stručno usavršavanje, a sada direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, prilika je da se razgovara o dogovorenim zajedničkim projektima ali i budućoj saradnji, rekla je Tatjana Marković Topalović.
– Prva ugovorena saradnja naše dve institucije je obuka nastavnika za standarde. U naredna dva meseca imaćemo obuku 30 nastavnika iz 15 stručnih škola. Oni će se obučiti za standarde i njihovu primenu u različitim predmetima, rekla je Tatjana Marković Topalović i najavila da će u narednom periodu sarađivati i u drugim projektima.
Exit mobile version