PROGLAŠENI POBEDNICI MEDIJSKOG KONKURSA SKGO „DRUGAČIJE OD DRUGIH“ za 2022. GODINU

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Deseti medijski konkurs Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, organizovan je u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou, koji finansira Vlada Švedske. Teme ovogodišnjeg konkursa bile su: životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost.

U konkurenciji za nagrade bilo je 35 priloga, a odluku o pet najboljih doneo je stručni žiri u sastavu: Olivera Petrović Milošević, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima, a svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa biće organizovana 29. novembra 2022. godine.

Exit mobile version