Proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Šapca

Na predlog Štaba

Gradonačelnik Šapca i komandant Štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji grada. Odluka je doneta na predlog Štaba, a zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID- 19.

-Na jutrošnjoj sednici Štaba predloženo je proglašenje vanredne situacije, s obzirom na dramatičnu epidemiološku sliku u gradu i porast obolelih. Svi koji su testirani su pozitivni i ovo je bio jedini način da uđemo u realizaciju preopručenih i predloženih mera nadležnih službi. O svim primenama mera staraće se nadležne gradske i republičke službe. Očekujem od svih građana da poštuju mere, budu odgovorni i savesni kao tokom krize u martu, aprilu i maju. Vodeći računa o svom i zdravlju najbližih, solidarno i odgovorno ćemo savladati krizu- naveo je Zelenović.

Napomenuo je da će na večerašnjoj sednici Štaba predložiti mere koje će važiti od sutra ujutru u šest sati. Predlaže se zabrana okupljanja u zatvorenim prostorima više od 100 ljudi, a na otvorenim više od 500. Prilikom bilo kakvog okupljanja biće neophodno nošenje maski i poštovanje fizičke distance od metar i po, ograničava se rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova od 23 do 6 sati. U baštama je obavezno držanje distance od metar i po, a rastojanje između stolova dva metra. U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje distance od metar i po. Nošenje maske obavezno je i u javnom prevozu. Za nepoštovanje mera obaveznog nošenja maski propisana je kazna od 5.000 dinara.

Danas je kovid ambulanti na raspolaganju 80 testova, a juče je urađeno 70 testova. Do sada je više od 120 lica pregledano i više od 60 testova upotrebljeno. Kako je istakao gradonačelnik, prema informacijama nadležnih, očekuje se da će do kraja dana svi testovi biti potrošeni.

D.Dimitrijević

Exit mobile version