Profesori i studentи Фakulteta muzičke umetnosti gosti Šapca

U Gradskoj kući priređen je prijem za profesore i studente katedre za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji su, 26. novembra 2022. godine, bili gosti grada Šapca, povodom međunarodnog naučnog skupa pod nazivom ,,Stanislav Vinaver i muzika”.

Gosti su se upoznali sa bogatim kulturnim nasleđem grada Šapca koji predstavlja bitan deo njegove prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Šef katedre za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Tijana Popović Mlađenović prenela je svoje utiske koje nosi iz Šapca.

,,Davanje na značaju ovakvom delu Vinaverovog sveta, odnosno ovom međunarodnom skupu ,,Stanislav Vinaver i muzika” je za svaku pohvalu. To je nov način pristupa i razmišljanja o Vinaverovoj reči, gde muzika sada biva akcentovana u raznim registrima i domenima. Utisci su zaista fantastični, divno smo dočekani. Ova saradnja je izuzetna i nadam se da ćemo danas imati ispunjen, radan i uopšte kulturni i umetnički dan”, rekla je Tijana Popović Mlađenović.

Ovom prilikom profesori i studenti imali su priliku da pogledaju slike iz ciklusa gradovi Evrope i Amerike, Branka Lala Stankovića, koje je 1980. godine poklonio gradu Šapcu, a koje su smeštene na spratu Gradske kuće.

Exit mobile version