Prnjavor- prvo mesto u gradu Šapcu koje je dobilo led rasvetu

Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio Prnjavor

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je danas popodne centar Prnjavora i sa meštanima razgovarao o led rasveti koju je ovo selo dobilo. Prnjavor je prvo mesto na teritoriji grada u kom je počela zamena starih živinih sijalica najmodernijom led rasvetom, a planirano je da se na seoskom i gradskom području u sledeća tri meseca zameni ukupno 4.740 sijalica.

Zelenović je istakao da Grad Šabac može da bude primer drugima kako da građani dobiju najbolju uslugu po najnižoj ceni i to ne samo kada je reč o javnoj rasveti, nego i o svim drugim javnim uslugama.

-Mi smo jedan od prvih gradova koji je odlučio da zameni sve opasne i stare živine sijalice, koje su u isto vreme i najveći potrošači. U tom poslu grad Šabac treba da smanji svoje troškove za javnu rasvetu za 23 miliona godišnje i to znači da će nam se ova investicija vratiti za godinu i po dana. Veoma nam je važno da u ovaj proces krećemo baš iz Prnjavora, zato što je ovo velika mesna zajednica i najudaljenija od centra našeg grada, a uslovi života u svakom delu naše opštine treba da budu jednaki. Imamo ozbiljne planove da prva sledeća opština koja se bude formirala na teritoriji grada bude upravo Prnjavor- rekao je Zelenović.

U Prnjavoru je zamenjeno preko 470 živinih za led sijalice. Ukupno će biti zamenjeno 4.740 sijalica, a vrednost ove nabavke je oko 41 milion dinara.

-Sve živine sijalice biće predate ovlašćenom recikleru, s obzirom na to da su ekološki neprihvatljive i na njihovo mesto biće postavljene led sijalice. Za godinu i po dana ova investicija sama sebe otplatiti i novac koji nam bude ostao moći ćemo da investiramo u neke druge svrhe- rekao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Milan Vasić i dodao da je garantni rok sijalica pet godina, što znači da se izvođač radova obavezao da u tom roku zameni sve neispravne sijalice bez naknade, ukoliko dođe do nekog kvara.

Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca

Odbornik vladajuće koalicije u Skupštini grada Milutin Jekić izrazio je zadovoljstvo što je Prnjavor prvi u gradu Šapcu dobio led rasvetu. Šesti rejon je završen, a preostalo je da se rasvetom pokrije naselje Tijača, što će biti učinjeno u narednom periodu.

-Činjenica da svaki stub, ulica i skretanje u ulici imaju rasvetu, veoma je važna za bezbednost, posebno dece i starih sugrađana. Nećemo se zaustaviti na ovome. Kuća se gradi od temelja, a temelj su ulična rasveta, komunalije i infrastruktura, pa tek onda sledi sticanje statusa opštine- naveo je Jekić.

Darko Radić, odbornik u Skupštini grada Šapca

Odbornik u Skupštini grada Darko Radić naveo je da su prethodni period obeležila značajna infrastrukturna ulaganja u tom mestu.

-Uradili smo kapelu na seoskom groblju, izvorište vode, sredili smo Osnovnu školu „Kralj Aleksandar Karađorđević“, kao i igralište u Mačvanskom Prnjavoru, uz veliku pomoć Gradske uprave grada Šapca- istakao je Radić.

Planirano je da u perspektivi sve sijalice na gradskom i seoskom području budu sukcesivno zamenjene led rasvetom, jer je to najbrži i najefikasniji način za uštedu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version