Priznanja u okviru Sretenjskih svečanosti

U okviru programa Sretenjskih svečanosti, koje organizuje Zadužbinsko društvo „Prvi srpski ustanak“ Mišar predsedniku Skupštine grada Šapca Nemanji Pajiću sinoć je u Šabačkom pozorištu uručeno Specijalno priznanje. O radu Društva govorio je Dragiša Marsenić, predsednik Skupštine Društva, nakon čega je Filip Rajković, direktor Omladinskog pozorišta „Vožd“ uručio nagrade prijateljima i partnerima.

-Zahvalan sam Društvu na ovom priznanju, ali sam zahvalan i na svemu što rade na očuvanju naše istorije i tradicije. Ovo priznanje je zapravo rezultat dugogodišnje saradnje, prijateljstva i razumevanja između grada i Društva, pa će tako biti i ubuduće. Od prošle godine zgrada Doma kulture u Mišaru je u vlasništvu grada, pa verujem da je to dobra polazna osnova da u narednom periodu kroz različite projekte na koje već apliciramo, ona bude preuređena i privedena nameni, otvorena za posetioce, ali i za vredan rad Društva i Omladinskog pozorišta „Vožd“, koje je među vodećim u Srbiji- rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Specijalna priznanja Zadužbinskog društva „Prvi srpski ustanak“ Mišar, dobili su i Zoran Karajić, upravnik Šabačkog pozorišta i Ivan Tomašević, glumac, a predstavnicima organizacija i institucija uručena su tradicionalna priznanja „uzdarje“, koje Društvo dodeljuje svake godine.

 

Exit mobile version