Privredni potencijali čine Šabac dobrim mestom za ulaganje

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović gostovao je, 26. oktobara, u Vestima RTV „Šabac“. Tom prilikom, komentarisao je istupanje dvoje odbornika sa liste “Nebojša Zelenović-Šabac je naš”. Govorio je i o ekonomskim temama, pre svega o interesovanju jedne nemačke kompanije da investira u prerađivačku industriju, u oblast poljoprivrede, kao i o dobroj poslovnoj klimi grada.

Gradonačelnik Zelenović je naglasio da je vladajuća većina u Šapcu stabilna, i da su predstavnici vlasti voljni da razgovaraju sa svakim odbornikom i predstavnikom građana, koji ima ideje kako da se unapredi kvalitet života u gradu. On je kazao da će se uvek voditi demokratskim procesima rukovođenja gradom, a da su direktni prenosi sednica Skupštine grada samo jedan od primera transparentnosti rada lokalne vlasti.

-Svaki odbornik, kao i svaka odbornička grupa ima priliku da javno komentariše i postavi pitanja. To je samo pokazatelj da smo nivo političkih i demokratskih procesa u Šapcu doveli na visok nivo. Kao gradonačelnik imam obavezu da razgovaram sa svim odbornicima, ali i građanima, pa sam otvoren za sve predloge i sugestije koje mogu dovesti do unapređenja ekonomskih, kulturnih i privrednih prilika u gradu, dodao je Zelenović.

On je istakao da je odbornička većina u Šapcu stabilna, tako da se rad Parlamenta, u ovom sastavu, ne dovedi u pitanje. Gradonačelnik Šapca je kazao da su građani na prethodnim izborima glasali za konkretan i jasan plan i za konkretne projekte, koji se sada sprovode.

Zelenović je dodao da je dokaz dobre politike koju Grad Šabac vodi dolazak velikog japanskog investitora, kompanije Jazaki, u naš grad, ali i stalno interesovanje potencijalnih stranih investitora za ulaganje u grad.

-Ono što smo govorili građanima Šapca u toku kampanje su obećanja koja se sada realizuju. Svako može otići u Severozapadnu radnu zonu i uveriti se da na parceli koja je opredeljena za kompaniju Jazaki, zida fabrika. I to je trenutno najveća investicija u zemlji. Naš rad je transparentan, pa Šapčani mogu da se uvere da svakoga dana razgovaramo sa potencijalnim investitorima. Čak 15 novih investitora se raspituje za ulaganje u naš grad, izdvojio je on.

Gradonačelnik je rekao da dobru privrednu klimu prepoznaju ne samo predstavnici firmi, već i ambasadori koji posećuju naš grad, kako bi se upoznali sa privrednim potencijalima i svoja saznanja preneli dalje.

-Pohvale da je Šabac u dobrim rukama, jedan su od signala da posao radimo na pravi način. Ohrabrujuća vest je da visoko razvijene države sveta, koje se nalaze među top pet zemalja, imaju plan da svoj kapital ulažu u Šabac. Želimo da u Šapcu stvorimo poslovnu klimu kao u nordijskim državama. Danas smo razgovarali sa predstavnicima jedne velike nemačke firme koja je zainteresovana da ulaže u oblast poljoprivrede i prehrambene industrije. Srbija je napredovala na listi zemalja pogodnih za investicije, a grad Šabac je najbolje mesto za ulaganje u zemlji, napomenuo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom gostovanja u Vestima RTV “Šabac”.

 

Exit mobile version