Priredba i poklon paketi za đake prvake

Na gradskom trgu

Povodom prvog dana škole, na gradskom trgu u petak je ogranizovan prigodan program, kada su podeljeni i poklon paketi đacima prvacima upisanim u škole na teritoriji grada Šapca. Ove godine u školske klupe je prvi put selo 1.107 prvaka, a jedan od najznačajnijih trenutaka u njihovim životima čestitao im je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

-Čestitam svim prvacima polazak u školu. Nadam se da smo na ovaj način dali mali doprinos da se ovog lepog trenutka, zajedno sa svojim porodicama, sećaju celog života. Pokloni koje je grad obezbedio su samo mali znak pažnje. Kao odgovorna lokalna samouprava treba da vodimo računa o njima i njihovom kvalitetnom šklovanju i u budućnosti. Potrudićemo se da obećano bude realizovano i da deca u Šapcu među prvima u Srbiji pohađaju školu u jednoj smeni, imaju jedan sat fizičke aktivnosti dnevno, pišu domaće zadatke sa svojim učiteljima i nastavnicima i imaju zdrav topli obrok. Naše škole mogu možemo da sredimo po ugledu na uređene evropske i za to ne treba toliko novca, koliko dobre volje i spremnosti ljudi zaposlenih u školama da se priviknu na novi režim rada. Siguran sam da oni to mogu da iznesu i da će se to zaista destiti- poručio je gradonačelnik.

Tradicionalni program za prvake Grad Šabac organizuje od 2014. godine. Ove godine prisutni roditelji i đaci su uživali u nastupu dečjeg hora Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i predstavi za decu u izvođenju mladih glumaca Marka Ribića i Đorđa Mitrovića. Za poklon pakete iz budžeta grada izdvojeno je 850 hiljada dinara.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version