Pripadnici Odeljenja komunalne policije kontrolišu poštovanje Odluke Gradskog štaba

Sva lica- zaposleni i korisnici usluga u objektima koji posluju moraju imati zaštitnu opremu

Sva lica koja u vreme vanrednog stanja posluju obavezna su da na svom radnom mestu nose zaštitnu opremu- rukavice i zaštitne maske. Pripadnici Odeljenja komunalne policije kontrolišu primenu mere u svim privrednim subjektima na teritoriji grada, a svi koji se ne budu pridržavali odluke Gradskog štaba za vanredne situacije biće sankcionisani.

-Svi privredni subjekti, privredna društva, pravna lica koja obavljaju delatnost za vreme vanrednog stanja, dužni su da imenuju odgovorno lice koje će obezbediti da na ulazu u objekat bude postavljena dezo barijera- sunđer koji će se natapati dezinfekcionim sredstvom u cilju deznfekcije obuće lica koja ulazi u objekat. Takođe, to lice dužno je da kontroliše da li svi koji ulaze u objekat imaju zaštitne maske, u suprotnom ne sme da ih pusti. Službeno lice ispred objekta mora da vrši dezinfekciju ruku lica koja ulaze u objekat i na taj način deluje preventivno protiv širenja virusa- navodi Igor Samardžija iz Odeljenja komunalne policije u Šapcu.

Kako ističe, pomenute mere moraju poštovati svi, u suprotnom će Odeljenje komunalne policije podneti krivične prijave nadležnim organima.

D.D.

Exit mobile version