Prijem za ŽRK „Medicinar“- kadetske šampionke države u rukometu

U Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u sredu u Gradskoj kući prijem za kadetsku selekciju ŽRK „Medicinar“, pobednice na Državnom prvenstvu održanom proteklog vikenda u našem gradu, kao i rukovodstvo i trenere.

Pravi ambasadori kluba i grada

Čestitajući im na velikom sportskom uspehu, Pajić je istakao da su tokom tri dana takmičenja dostojno reprezentovale svoj klub, a samim tim i grad.

-Tih dana u Šabačkoj gimnaziji naše devojke su bile pravi ambasadori svog kluba i našeg grada, a rukovodstvo se pokazalo kao dobar organizator. To skupa čini jednu šampionsku sliku. Najvažnije je da one jesu tek na početku sportske karijere i, iako neće sve biti vrhunski sportisti, neke od njih će to biti i pronosiće, ne samo slavu našeg grada, nego i naše zemlje. Najvažnije je da postanu pre svega dobri ljudi, a čim su izabrale sport, sigurno je da će ostati na tom putu. Na Gradu je da nastavi da im poboljšava uslove da bi u budućnosti mogle da postižu dobre rezultate- podvukao je Pajić.

Podrška mladim perspektivnim selekcijama je jedini način da se kasnije postignu uspesi u vrhunskom sprotu,  rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić, dodajući da dugi niz godina Šabac nije imao kadetskog prvaka države.

Najbolje desno krilo Teodora Obradović rekla je da joj je draža ekipna nego pojedinačna titula.

-Zaista smo se trudile i uz mnogo odricanja od izlazaka i druženja, uspele smo da dođemo do rezultata- istakla je ona, dok se Tamara Gilšić, koja je dobila priznanje za najboljeg golmana, saglasila sa njom.

Napornim radom do uspeha

-Za obe osvojene titule zaslužna je cela ekipa. Treniramo zajedno od malena i poslednje dve nedelje intenzivno smo se spremale za Državno i uspele da ga osvojimo. Izgledalo je da smo do titule došle lako, ali potivnici su bili teški. Ipak, uspele smo da je osvojimo- rekla je Tamara.

Kapiten Una Obrenović smatra da su naporni trennzi doveli do uspeha.

-Slavlje ne prestaje i verujem da smo zaslužile da budemo prve, jer smo naporno trenirale rukomet, koji je, pored obaveza u školi, poslednje dve nedelje bio na prvom mestu. Verujem da smo s razlogom ponosne- naglasila je Una.

Šef stručnog štaba Sandra Kolaković istakla je da je divan osećaj, privilegija i čast za svakog sportistu biti na prijemu u Gradskoj kući posle zapaženog uspeha.

-To je prilika da se i mi zahvalimo i da kažemo koliko nam je značila podrška, ali i koliko smo truda i rada uložili da bismo postigli uspeh. Stvarno smo dominirale i na terenu i van njega. U gradu gde se ravnopravno igra i ženski i muški rukomet, na terenu smo pokazali dominaciju i nije bilo ekipe koja od nas nije izgubila sa ispod deset razlike. Perspektiva srpskog rukometa i našeg kluba je velika. Zadali smo zadatak svim ostalim klubovima kako se organizuje Državno prvenstvo, a i sebi za ubuduće- poručila je Kolakovićeva i dodala da se nada da će bar svake četiri godine dolaziti u Gradsku kuću sličnim povodom, ako ne i češće, što bi bio fantastičan uspeh.

Prijemu u Gradskoj kući su prisustvovali i predsednik kluba Bojan Radukić, kao i treneri drugog tima Nenad Tešić i Dejan Šobić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version