Prijem za zlatne kajakaše u Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić organizovao je u četvrtak u Gradskoj kući prijem za šabačkog kajakaša Nebojšu Grujića koji je sa Markom Novakovićem osvojio zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara. Do titule prvaka Evrope Grujić i Novaković stigli su za 31.284 sekunde, što je najbrže vreme zabeleženo u finalima Šampionata Evrope. Prijem je upriličen i za predstavnike Kajak kluba „Zorka“ Šabac, a trener zlatnih kajakaša Uroš Pavlović je istakao da o uvežbanosti dvojca najbolje govori činjenica da su uprkos nešto lošijem startu uspeli da nadoknade zaostatak i ostvare pobedu.

-Oni nisu napravili veliku grešku, ali imali su mali zaostatak. Koliko su oni zrela posada i koliko su utrenirani pokazuje pobeda posle takvog starta. Prezadovoljni smo, sve ide kako smo očekivali. Taj blok nam je malo stvarao problem, ali to je različito na svim stazama, tu ne možemo mi mnogo da uradimo. Nadamo se da će biti malo bolji start na Olimpijskim igrama- izrazio je nadu Pavlović i dodao da će kod priprema za Rio raditi na kvalitetnom treningu i tome da sačuvaju zdravlje, kako bi spremni došli na takmičenje, koje je za mesec i po dana. S obzirom na to da su u prethodne dve sezone postigli izuzetne rezultate, ne krije da očekuje da medalja na Olimpijskim igrama bude još jedan uspeh u nizu.

Grujić je naveo da je Evropsko prvenstvo za sve posade generalna proba pred Rio, te da su takmičari pokazali vrhunsku formu, budući da je i vreme koje su oni kao pobednici postigli najbrže do sada.

-Marko i ja smo pobedili i ostvarili najbolje vreme na evropskim prvenstvima, što nam je dodatni vetar u leđa pred Olimpijske igre i motivacija koja će nas pratiti do samih igara. Prezadovoljan sam, biti evropski prvak nije mala stvar, pogotovo u spotu i disciplini gde ima mnogo dobrih takmičara i svaka trka je izuzetno teška. Na Svetskom prvenstvu 2014. godine smo osvojili zlatnu medalju i isto postavili svetski rekord, sad je na istoj stazi postavljen evropski rekord, što nam puno znači i nekako nam je ta staza najmilija- kaže Grujić i dodaje da su vrlo motivisani pred Olimpijske igre.

Dvojcu predstoji trening u Bačkoj Palanci ili Bečeju, a nedelju dana pred Rio odlaze u Portugal, gde će obaviti finalne pripreme pred veliko takmičenje.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić rekao je da je prijem za kajakaše postao tradicija bar jednom godišnje, pošto je Šabac nezvanična prestonica kajaka.

-Meni je drago da nastavljamo lepu tradiciju i minimum jednom godišnje organizujemo prijem za kajakaše u Gradskoj kući. Naravno da smo ponosni na njihove rezulate jer, osim što donose medalje i nižu uspehe, oni uzimaju učešće u svim akcijama grada Šapca i Sportskog saveza na animaciji dece i promociji sporta i zato naš klub jeste najmasovniji što se tiče mlađih kategorija u zemlji. Rado nosimo taj epitet da smo prestonica kajaka, a oni na najbolji način pedstavljaju ne samo naš grad, već i zemlju. Radujemo se medaljama sa Evropskog prvenstva, ali nekako su nam svima ove godine oči uprte u Rio i očekujemo da ta prva medalja sa Olimpijade dođe u naš grad i da napravimo pravi prijem za naše kajakaše- podvukao je Pajić.

Inače, Nebojša i Marko, pre dve godine u Moskvi osvojili su titulu prvaka sveta i tada su postavili najbrže vreme u K2-200 u finalima Šampionata sveta.

D.Dimitrijević

Exit mobile version