Prijem za uspešne šabačke tekvondiste

Dve bronze na Evropskom prvenstvu za Tekvondo klub Šabac

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović priredio je u petak u Gradskoj kući prijem za mlade tekvondiste i kadetske reprezentativce Žarka Krajišnika i Uroša Belanovića, osvajače bronzanih medalja na Evropskom prvenstvu u Španiji. Prijemu su prisustvovali predsednik kluba Jovan Dedić, trener Miloš Lazić i roditelji.

Čestitajući veliki uspeh Tekvondo klubu Šabac, trenerima, a prvenstveno Žarku i Urošu, Zelenović je naglasio da je važno da u Šapcu postoje šampioni u različitim oblastima: matematici, hemiji, poznavanju stranih jezika, sportu.

-Mi smo grad koji pokazuje da mu je stalo do takvih uspeha i da ih prepoznaje. Činjenica je da su Žarko i Uroš šampioni u tekvondou, ali i dobri učenici, drugari i vrlo miroljubivi dečaci, rekao je gradonačelnik i istakao da je Šabac zajednica koja vodi računa o svemu.

Trener Miloš Lazić objasnio je da je to veliki uspeh, jer su dva takmičara iz kluba koja su učestvovala uzela dve medalje, a od 22 preostala takmičara iz reprezentacije samo još jedan je osvojio medalju.

-Žarko je bio drugi na Svetskom prvenstvu mesec dana ranije i sa tim velikim samopouzdanjem je ušao u to takmičenje i krenuo dobro. Sve se dešava u jednom danu i izuzetno je teško, jer takmičari nemaju vremena da se oporave. Uroš je imao protivnike iz Rusije i Turske, dve ubedljivo najveće sile u Evropi, o čemu govori i činjenica da uzmu otprilike pola medalja na tim prvenstvima. O njihovoj motivaciji govori i činjenica da je Uroš medalju osvojio sa povređenom rukom. Žarko je imao izazov u drugom meču, ali je uspeo da pobedi- objasnio je Lazić.

Bilo je teško doći do bronze, pokušao sam da zaboravim bol zbog povrede i da se fokusiram samo na borbu, istakao je Uroš.

-Ipak, to me kočilo da dam svoj maskimum, na kraju sam uspeo da pobedim drugu borbu za medalju i u polufinalu mi je bilo baš loše, nisam imao odmora između borbi- naveo je Uroš, dok je Žarko rekao da mu prva borbu nije bila tako teška, dok je druga bila jedna od težih. Do treće pobede je došao, dok za četvrtu nije imao snage.

-Bio sam umoran, posebno za četvrtu borbu, mogao sam bolje, ali i bronza mnogo znači- podvukao je on.

Gradonačelnik je najavio da će članovima Gradskog veća predložiti da se ustanovi posebna nagrada za posebne uspehe šabačkih sportista.

D.Dimitrijević

Exit mobile version