Prijem za uspešne šabačke olimpijce

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je danas prijem za učenike koji su na Školskim olimpijskim igrama u Vranju osvojili medalje. Oko 140 šabačkih škola učestvovalo je na ovom takmičenju, a priznanje u malim olimpijskim igrama dobili su učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“, u atletici učenici Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ i u rukometu za dečake učenici Ekonomske škole. Pojedinačne nagrade osvojene su u atletici u konkurenciji osnovaca.

Filip Aćimović je istakao da je učešće u takmičenju do poslednjeg trenutka bilo neizvesno, jer nisu znali da li će nastupiti oni ili Sportska gimnazija. Sa oduševljenjem su primili saznanje da putuju u Vranje.

-Pet sati pre polaska saznali smo da smo mi učesnici olimpijade. Mi smo, naravno, to prihvatili i izrazili želju da idemo. Na takmičenju smo se susreli sa Novim Sadom i Bačkom Palankom, koji su važile za glavne favorite. Izbacili smo ih i u finalu smo osvojili treće mesto. Bilo je neizvesno, jer je konkurencija bila jaka. Dali smo sve od sebe i treće mesto je za nas veliki uspeh- rekao je Filip.

Sofija Nenadović iz Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ pobednica je u disciplini sto metara. Uprkos teškim i neadekvatnim uslovima, ali i jakoj konkurenciji, postigla je cilj.

-Nisam se nadala takvom uspehu, pošto je sa mnom u konkurenciji trčala devojka koja je državna prvakinja i ujedno i državna rekorderka. Veoma sam ponosna na svoj rezultat, imajući u vidu da je organizacija bila jako loša i da smo na takmičenje stigli svega nekoliko sati pre početka. Staza nije bila odgovarajuća, jer je zbog kiše bilo veoma klizavo- objasnila je ona.

Učenica Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Katarina Gačević, koja je ekipno osvojila drugo mesto, istakla je da su gotovo sve takmičarke državne reprezentativke. Ona je bila treća u bacanju kugle i zadovoljna je postignutim rezultatom. Nataša Vujović iz OŠ „Nikolaj Velimirović“, koja je ekipno osvojila zlato, strahovala je od poraza od konkurentskog Pirota, ali se to, na sreću, nije dogodilo. Njena drugarica iz prvog razreda Iva Pajić podelila je zajedničku radost, rekavši da nije bilo lako doći do prvog mesta.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić izrazio je zadovoljstvo uspesima šabačkih školaraca, ali i uverenje da će oni biti sve češći i veći, uz podršku Grada i zalaganje profesora i učenika.

-Jako smo ponosni kao grad Šabac, prevshodno na naš program „Rasti zdravo“, koji daje izvanredne rezutate, ali takođe i na sve druge školske sportiste. Drago mi je što sam iz razgovora sa decom čuo da Šabac prepoznaju kao ozbiljnu konkurenciju, što samo govori da Šabac jeste sportski grad i da ovo jesu deca koja će sigurno nastaviti tradiciju sporta u našem gradu. Verujem da su svi oni koji su izabrali sport pobednici. Nadam se da će grad Šabac nekog od njih dočekati i kao olimpijskog pobednika ili pobednika sa drugih velikih takmičenja- istakao je Pajić.

Projekat „Sport u škole- rasti zdravo“ traje već šestu godinu i realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Šapca. Profesori, učitelji i koordinatori projekta nadaju se da je ovo lepa uvertira za Olimpijske igre u Riju i neke nove medalje šabačkih školaraca.

D.Dimitrijević

Exit mobile version