Prijem za šabačke kajakaše u Gradskoj kući

Povodom osvojenih medalja na prvenstvu Evrope

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u ponedeljak u Gradskoj kući prijem za kajakaše KK „Zorka“ i Milenka Zorića, osvajača zlatne medalje u dvosedu na 1.000 metara, Nebojšu Grujića, osvajača srebrne medalje u dvosedu na 200 metara na prvenstvu Evrope, kao i trenera seniorske reprezentacije Srbije Milana Đenadića.

Pajić je izrazio zahvalnost za postignute rezultate, uz uverenje da će svoj grad još mnogo puta obradovati uspesima.

-Navikli smo da nas na svakom velikom takmičenju naši kajakaši obraduju najvišim odličjima. Posebno je važno da uspesi seniora motivišu i najmlađe sugrađane da treniraju. Grad će nastaviti da ih podržava i verujem da će ta saradnja i u budućnosti rezultirati novim uspesima na obostrano zadovoljstvo- naveo je Pajić.

Omasovljenje kluba raduje i upravu i sve članove, jer to i jeste glavni cilj.

-Kajak klub „Zorka“ broji trenutno oko 200 članova i morali smo da angažujemo dodatne trenere. Drago mi je da smo svojim medaljama doprineli popularizaciji ovog sporta- rekao je Grujić, dok je Zorić izrazio zadovoljstvo što su svojim uspesima obradovali domaću publiku.

-Osvojili smo zlatnu medalju i oborili svetski rekord, a sledeće nedelje krećemo u novi ciklus priprema za Svetsko prvenstvo, koje će se održati krajem avgusta u Portugalu. Drago mi je što smo uspeli da osvojimo medalju na Evropskom prvenstvu pred domaćom publikom i da tu medalju donesemo u Šabac- rekao je Zorić.

Prijemu su prisustvovali i član Gradskog veća Dragan Nikolić i predsednik Kajak kluba „Zorka Šabac“ Željko Ilić.

D.D.

 

Exit mobile version