Prijem za rukovodstvo i zaposlene u PU „Naše dete“

Povodom 130 godina predškolstva u Šapcu

Povodom 130 godina predškolstva u Šapcu, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u četvrtak u Gradskoj kući prijem za rukovodstvo i zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“. Kako je istaknuto, posvećena briga o najmlađim sugrađanima rezultat je dobrih međuljudskih odnosa u kolektivu, a podrška Grada kao partnera veoma značajna u ispunjenju misije koja obeležava trajanje dugo vek i tri decenije.  

Pajić je naveo da je uloga predškolske ustanove u razvoju dece veoma značajna, te da se efekti boravka u vrtićima najbolje vide po upisu u škole.

-Zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ pomažu da se deca kroz boravak i aktivnosti socijalizuju, stiču nove veštine i znanja i pokazalo se da deca koja borave u vrtićima pokazuju kasnije bolje rezultate kao učenici. Ponosni smo na celokupan kolektiv ove ustanove, koji je dokazao da dobro funkcioniše kao savršen tim- istakao je Pajić i podsetio da se 15 odsto gradskog budžeta izdvaja za predškolstvo u gradu, te da zahvaljući tim sredstvima nema listi čekanja i sva deca budu upisana u vrtiće.

Direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić navela je da je prijem u Gradskoj kući znak da je ta ustanova na pravom putu da, ne samo očuva, nego i unapredi predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Šapcu.

-Naš kolektiv funkcioniše tako da sve službe daju podjednak doprinos u radu ustanove. Možemo da se pohvalimo dobrim međuljudskim odnosima, što je najznačajniji faktor za postizanje ovakvih rezulata- rekla je Mićićeva.

Iako je reč o pretežno ženskom kolektivu, i muškarci se sve češće opredeljuju za posao vaspitača. Prvi se na taj korak odvažio Vladimir Obrenović, koji u vrtiću „Pčelica“ radi 17 godina.

-Posle dugog niza godina, pokazalo se da su i muški vaspitači veoma zaslužni za vaspitanje dece. Uglavnom radimo sa predškolskim uzrastom i iz škola u koje deca odlaze primamo velike pohvale i priznanja za svoj rad, samim tim veliki podsticaj da nastavimo i dalje da se što posvećenije bavimo ovim poslom- podvukao je Obrenović.

PU „Naše dete“ ima 18 objekata u gradu i 38 grupa na seoskom području. Prošle godine otvorili su tri nova vrtića i time povećali obuhvat za 220 mališana, čime je ukinuta lista čekanja za upis dece. U okviru obeležavanja jubileja, u narednom periodu predstoje im „Pozorišne igrarije“ i Kolonija dečjeg prijateljstva, kada će biti domačini mališanima iz regiona.

D.Dimitrijević

Exit mobile version