Prijem za mlade šampione VK „Šabac“

Osvajači Državnog prvenstva za 2008.godište u Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović priredili su prošle srede prijem u Gradskoj kući za mlade vaterpoliste 2008. godište, osvajače Državnog prvenstva. Nakon duple krune u seniorskoj konkurenciji, novu radost doneli su šabački delfini, potvrđujući da dobar klub mora da ima kvalitetnu osnovu u mlađim kategorijama.

Mladi su budućnost sporta

-Dupla kruna je svakako najveći uspeh u istoriji šabačkog vaterpola, ali posebnu radost donela nam je i ova titula, jer mladi jesu budućnost sporta. Oni su garancija da će Vaterpolo klub „Šabac“ i u budućnosti nastaviti da niže pobede. Očekujem da nastave i u periodu pred nama da osvajaju važna odličja. Posebno mi je drago da, pored posvećenosti vaterpolu, ne zapostavljaju školu i neguju sve one osobine koje krase dobre ljude. To je najvažnije, a pobednici su samim tim što su izabrali sport. Na nama je da se ponosimo i da im kao Grad pružimo podršku da nastave u tom smeru- naglasio je Pajić.

Trener Nemanja Ličanin naveo je da je medalja rezultat dugogodišnjeg rada te selekcije. Intenzivno se trenira od decembra 2015. godine i igrači daju svoj maksimum i na takmičenju i na treninzima.

-Put do uspeha je bio težak, a on se ne ogleda samo u takmičenju koje je dovelo do konačnog rezultata, već i u celokupnom radu i trenažnom procesu. Tako mladi, postali su svesni da ih samo posvećenost i odricanje mogu dovesti do cilja, a to znači da nisu uvek mogli, kao njihovi vršnjaci, da idu na svaki rođendan ili ekskurziju, kako bi redovno pohađali treninge i ušli u tu selekciju. Nagrada za to je prvo mesto u državi- istakao je Ličanin.

Šansa za nove uspehe za vikend u Šapcu

Tokom takmičenja, šabački delfini savladali su prvo Bečej, Novi Beograd, zatim Tent iz Obrenovca, da bi u finalu bili bolji od Partizana.

Miroslavu Jakovljeviću je upravo ta poslednja utakmica najupečatljivija. Tajna trijumfa možda se krije upravo u njegovoj velikoj ljubavi prema tom sportu, koji mu je prvenstveno zabavan, a vodu doživljava kao pravo okruženje u kojem može da razvija svoj potencijal.

-Pobeda nad Partizanom na Banjici mi je najznačajnija, jer nam je rečeno da ih niko skoro nije savladao u tom bazenu, te da smo mi prvi. Bilo je teško, naporno smo trenirali i uspeh nije izostao- rekao je Jakovljević.

Filipu Davidoviću je nakon relativno kratkog perioda koliko trenira to prvi uspeh.

-Znači mi da postignem ovako značajan rezultat, jer mi to daje motivaciju da nastavim dalje da treniram i da se još više trudim da budem bolji i napredujem kao igrač. Igrački uzor mi je Nikola Lukić, lepo je kad možemo da učimo jedni od drugih i da razvijamo timski duh, jer to i jeste osnova ovog sporta- poručio je Davidović.

Šabac će tokom subote i nedelje biti domaćin završnice Državnog prvenstva za 2007. godište, pa nije isključeno da će mladi vaterpolisti obradovati navijače i ceo grad još jednom medaljom. Inače, osam igrača 2008. godište izborili su svoje mesto u tom timu, što povećava šanse da nastave u pobedničkom maniru. Trenutno u VK „Šabac“ trenira oko 350 dece.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version