Prijem za boksera Omera Ametovića, osvajača bronze na Evropskom šampionatu

U Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić u utorak je u Gradskoj kući priredio prijem za Omera Ametovića, osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za omladince u boksu. Pored njega, prijemu su prisustvovali i predstavnici Bokserskog kluba „Živorad Rajšić Rajša“, a Pajić je obećao podršku Grada mladom bokseru, kako bi nastavio da niže uspehe.

Ponosni smo kada šabački sportisti donose medalje u naš grad, pogotovo što su Šapčani ljubitelji boksa, istakao je Pajić.

-Omer je ovu medalju doneo Srbiji i Šapcu posle 12 godina u svojoj kategoriji. Kao grad, nastojaćemo da obezbedimo bolje uslove za treniranje, uvereni da će se dobri rezultati nastaviti i doprineti popularizaciji i usponu tog sporta, koji je uvek imao svoje poklonike u Šapcu- naveo je predsednik Skupštine grada Šapca.

Ametović se dugo pripremao za takmičenje u Sofiji, na Zlatiboru i u Banji Koviljači. U polufinalu ga je zaustavila povreda.

-Spremao sam se veoma dobro za ovaj šampionat i dao sam sve od sebe kako bih to pokazao u ringu. U prvom meču dobio sam Rumuna, kojeg sam već dva puta pobeđivao, a u drugom sam ubedljivo bio bolji od Italijana. Meč sa Bugarinom je prekinut odlukom sudije, jer sam, nažalost, povredio ruku. Mislim da sam bio bolji i od njega- objasnio je Ametović.

Pred šabačkim bokserom i srpskim reprezentativcem su Balkanski šampionat, kao i Memorijalni turnir „Živorad Rajšić Rajša“, na kojem se već dva puta popeo na šampionski tron.

D.Dimitrijević

Exit mobile version