Prijem za ambasadora Austrije u Srbiji dr Johanesa Ajgnera u Gradskoj kući

Uvodna konferencija u okviru projekta ,,Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja” (SEED, druga faza), koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat, održava se danas u Šapcu. Budući da je Grad Šabac među partnerima na ovom projektu, gradonačelnik Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredili su prijem u Gradskoj kući za ambasadora Austrije u Srbiji dr Johanesa Ajgnera, koji ovim povodom boravi u našem gradu.

Gradonačelnik se zahvalio njegovoj ekselenciji austrijskom ambasadoru na poseti gradu Šapcu, kao i prijateljima iz Austrijske razvojne agencije koji pomažu u realizaciji projekta.

-Projekat SEED, koji danas razvijamo u njegovoj drugoj fazi, treba da doprinese da omogućimo ljudima koji traže posao u Šapcu da budu još osposobljeniji i kvalitetniji, kako bi mogli da zarade više, što i jeste politika grada. Zaista sam ponosan na činjenicu da smo u proteklih nekoliko godina uspeli da sa partnerima iz Austrije i našim konsultantima iz agencije Tara International Consulting razvijemo nekoliko projekata koji doprinose tome da se budžet grada Šapca dodatno osnaži, kako bismo mogli da investiramo u velike i važne projekte- rekao je Zelenović i dodao da će Grad ove godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja izdvojiti preko 600 hiljada evra za podršku u zapošljavanju, po čemu je jedinstven grad u regionu.

Ambasador je izrazio veliko zadovoljstvo što je ponovo u Šapcu, grad u koji je više puta dolazio, a jednom prilikom i sa austrijskim ministrom inostranih poslova u vezi sa podrškom u obnovi nakon poplava 2014. godine.

-Ovde sam danas da učestvujem u potpisivanju sporazuma o nastavku jednog vrlo zanimljivog i bitnog projekta vrednog milion evra, koji finansira Austrijska razvojna agencija. Reč je o programu podrške razvoju zapošljavanja i obrazovanja, posebno mladih i žena. Verujem da je to najznačajnija podrška koja može da se pruži, podrška za bolju budućnost ove zemlje- poručio je dr Johanes Ajgner.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić rekao je da će učešće u ovom programu doneti velike benefite gradu.

-Zadovoljstvo mi je što se jedna ovako važna konferencija održava u našem gradu. Mi smo se priključili SEED programu pred kraj prvog dela i odmah smo videli benefite od tog učešća. Formirali smo lokalno partnerstvo za zapošljavanje, a takođe samo uspeli da naš Lokalni akcioni plan zapošljavanja usavršimo. Mi u tom planu izdvajamo najviše novca u regionu, kako bi naši sugrađani što lakše došli do posla. Očekujemo i od druge faze projekta da doprinese osposobljavanju lokalne administracije da odgovori na sve zahtevnije potrebe privrede, kao i da imamo što više sugrađana koji su kvalifikovaniji za pronalaženje posla- istakao je Pajić.

Konferencija u okviru projekta ,,Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja” održava se od 13 sati u sali „Cer“ u hotelu ,,Sloboda“.

D.Dimitrijević

Exit mobile version