Prijem u Gradskoj kući za uspešne šabačke karatiste

Na Svetskom prvenstvu u Štutgartu KK „Kaišin“ osvojio 16 medalja

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je prošlog četvrtka u Gradskoj kući prijem za osvajače medalja na Svetskom takmičenju u karateu održanom u Štutgartu. Prijemu su prisustvovali i trener Karate kluba „Soko“ iz Majura, Tomislav Kojić, koji je osvojio tri zlatne medalje, uz srebro u ekipnim borbama i Nenad Đuričić Rus, Šapčanin, član KK „Crvena zvezda“. Tom prilikom, Pajić je istakao da ti uspesi nisu slučajni, budući da Grad Šabac kontinuirano ulaže u sport.

-Čestitam našim sportistima koji su na najbolji način predstavljali naš grad i zemlju. Poslednjih godina značajno je unapređena sportska infrastruktura, a podršku grada ima više od 180 klubova. Najnovije medalje dokaz su da Šabac nije samo grad rukometa, vaterpola, kajaka, fudbala, već i grad u kom se u svim sportovima postižu svetski uspesi. Šabac razvija i školski sport, što je najbolja baza za kasnije velike sportske uspehe- naveo je predsednik Skupštine grada Šapca.

Kao deo Fudokan reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Štutgartu karatisti kluba „Kaišin“ osvojili su 16 medalja- šest zlatnih i po pet srebrnih i bronzanih. Trener Saša Kovačević naglasio je da je to najveći uspeh kluba od početka rada, te da je ponosan na sve takmičare, koji su se hrabro borili uprkos velikoj konkurenciji.

-Medalje su rezultat naporonog rada, ali i toga što je trener od nas napravio, pre svega, porodicu, a potom šampione. Mi smo se posvetili ovome, dali smo život za ovo, tako da je uspeh neizbežan- rekla je Milica Omerović, koja je u Šabac donela srebrnu i bronzanu medalju.

Tea Tepić je u klub došla pre samo devet meseci, te je uspeh koji je postignut za nju samim tim mnogo veći. Prvo svetsko takmičenje donelo joj je tri odličja- dva zlata i srebro.

-Kada samo stanete na postolje i himna svira za vas, dobijete još veću motivaciju za dalje, to je osećaj koji ne može da se opiše. Zahvalna sam treneru koji je doprineo tom uspehu- rekla je ona.

Milan Grujičić osvojio je srebro u borbama u pojedinačnoj kategoriji i treće mesto ekipno.

-Sve pohvale za dobru organizaciju, ovo zaista jeste jedno od najjačih takmičenja i sve je na vrhunskom nivou- podvukao je on.

Nenad Đuričić je osvojio četiri bronze i jedno srebro i naglasio je da je zadovoljan uspehom, budući da je iz mlađih kategorija tek prešao u starije.

Na Svetskom prvenstvu u Štutgartu učestvovalo je 1950 takmičara iz 44 zemlje. Prijemu su prisustvovali i članovi Gradskog veća Dragan Nikolić i Nataša Radovanović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version