Prijem u Gradskoj kući za mlade vaterpoliste iz Graca

Gosti VK „Šabac“

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je u četvrtak prijem u Gradskoj kući za mlade vaterpoliste kluba iz Graca, koji su od utorka do petka gosti VK „Šabac“. Cilj posete je razmena iskustava u oblasti sporta, ali i druženje i upoznavanje mladih iz dve zemlje.

Najsnažniji utisak na goste ostavila je velika zainteresovanost dece za trenininge na gradskom bazenu.

-Uslovi za treniranje u Šapcu su na svetskom nivou. Ljudi su prijateljski nastrojeni, raduje nas saradnja i prilika da primere dobre prakse u Šapcu pokušamo da primenimo u Austriji. Toliko dece koja svakodnevno treniraju na bazenu je prizor koji se retko viđa- rekao je trener vaterolo kluba iz Graca Uroš Štunec.

Kako je naveo predsedik VK „Šabac“ Nenad Živanović, vaterpolisti tog kluba uzvraćaju gostoprimstvo koje im je pre mesec dana ukazano u Gracu, gde su otputovali sa najmlađim selekcijama.

-Naišli smo na lep prijem tamo, a akcenat nije samo na sportu, već i na druženju, proširenju vidika, razumevanju druge kulture i različitosti samih podneblja- poručio je Živanović.

Saradnja Graca i Šapca razvijaće se na svim nivoima, prvenstveno u oblasti privrede, istakao je gradonačelnik.

-Saradnja Graca i Šapca je počela druženjem naših najmlađih sugrađana. Sigurno će ovo iskustvo biti dragoceno i za naše i za njihove najmlađe vaterpoliste. U domenu kulture već imamo dva spremna projekta, a važno nam je da se saradnja nastavi i u oblasti prevrede. Sledećeg meseca očekujemo značajnu posetu privrednika iz Graca, a u okviru te saradnje razvijaćemo i saradnju sa našim školama, pre svega Tehničkom školom- podvukao je Zelenović.

On je istakao da je težnja lokalne samouprave da sarađuje sa najrazvijenijim sredinama u Evropi, gradi dobre prijateljske odnose i razmenjuje iskustva, kako bi njihovom primenom pokazala da Šabac može da liči na uređene i razvijene evropske gradove.

D.Dimitrijević

Exit mobile version