Prezentacija programa „Pokreni se za posao“ u Gradskoj upravi

U okviru novog ciklusa programa „Pokreni se za posao”, danas je u Gradskoj upravi grada Šapca organizovan Info dan. Program pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije, a građanima omogućava da dobrim i kreativnim preduzetničkim idejama pokrenu ili unaprede sopstveni mali biznis.

Početinicima u biznisu obezbeđena su bespovratna sredstva u iznosu do 240 hiljada dinara u vidu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje preduzetničke delatnosti, poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka. Delatnosti koje se podržavaju kroz program „Pokreni se za posao” su proizvodnja/zanatstvo, poljoprivreda i usluge.

Organizatori Info dana u Šapcu su NVO „Eneka” Niš, Grad Šabac i Nacionalna služba za zapošljavanje.

-Grad drugu godinu zaredom u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizuje Info dan za akciju „Pokreni se za posao“ koju sprovodi Udruženje „Eneka“ iz Niša pod pokroviteljstvom organizacije „Filip Moris“. Podrška se sastoji u finansijskoj podršci u iznosu od 240 hiljada dinara koja se pruža mladim preduzetnicima za razvoj neke nove biznis ideje. Ta sredstva su namenjena kupovini opreme i drugih sredstava za rad- rekla je načelnica Odeljenja drušvenih delatnosti Bojana Mladenović.

Konkurs je otvoren do 29. februara tekuće godine i zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu „Pokreni se za posao“, a Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj grada Šapca će pružiti svu administrativno- tehničku podršku i pomoć zainteresovanima prilikom popunjavanja formulara.

Menadžer programa „Pokreni se za posao“ Milivoj Jovanović je istakao da je do sada dodeljeno četiri donacije za dve godine koliko sarađuju sa opštinom Šabac, te da planiraju da u budućnosti povećaju taj broj.

-Najviše predloga do sada bilo je iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i usluga. Odlučili smo se da podržimo proizvodnju i gledaćemo da izaberemo najbolje ideje. Izbor poslovne ideje zavisi od preduzetnika, toga šta zainteresovani mogu i vole da rade, a konkurs je otvoren za sve generacije. Važno je i tržište, pa gledamo da usmerimo klijente ka delatnostima u kojima imamo komparativne prednosti i koje mogu da budu izvozno orijentisane- podvukao je Jovanović.

Za šest godina rada NVO „Eneka“ do sad je podržala 490 preduzetnika iz 106 opština sa teritorije Republike Srbije, a ove godine su otvorili konkurs za još 100 novih.

  1. D. Dimitrijević

 

Exit mobile version