Preduzetnicima uručeni ugovori o finansiranju knjigovodstvenih usluga

Podrška Grada početnicima u poslovanju

Ugovore o finansiranju knjigovodstvenih usluga za 24 preduzetnika u prostorijama Gradske uprave uručile su danas načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Violeta Šestić i član Lokalnog saveta za zapošljavanje Jelena Milošević. Mera „Podrška preduzetništvu (računovodstvene usluge)“ kao podrška početnicima u poslovanju planirana je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2020, podrazumeva da Grad refundira troškove knjigovođe za celu godinu i odnosi se na sve koji su tokom prošle godine osnovali preduzetničku radnju i imaju prebivalište na teritoriji grada.

Mera se sprovodi četvrtu godinu zaredom i interesovanje je iz godine u godinu sve veće, te će naredne godine biti opredeljen veći budžet za njeno sprovođenje.

-Danas su objavljena dva nova poziva za osnovnu informatičku i za obuku za rad na cnc mašinama. Tekstovi javnih poziva su objavljeni u Glasu Podrinja i na zvaničnoj internet stranici Grada. Informacije se mogu dobiti u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj. Ove godine potpisujemo 24 ugovora sa novim preduzetnicima u gradu. Interesovanje je veliko i u skladu sa tim ćemo planirati veća sredstva za narednu godinu- navela je Šestićeva.

Akcionim panovm Lokalnog saveta za zapošljavanje predviđen je niz mera za podršku preduzetništvu.

-Cilj svih ovih mera jeste da se podrži preduzetništvo i preduzetnički duh, a i da se otvore nova radna mesta i podstaknu mladi i naši sugrađani da započnu sopstveni biznis. Na taj način pospešujemo privrednu klimu u gradu povećanjem zaposlenih i motivišemo mlade da ostanu da žive i rade u našem gradu- poručila je Miloševićeva.

Ninoslava Kalajdžić iz studija lepote „Queen“ ističe da je svakom mladom preduzetniku veoma značajan svaki podsticaj, a njoj osebno, budući da se prvi put oprobala u samostalnom poslu. Da je svaka pomoć dobrodošla, saglasna je i Jelena Smiljanić iz  „Vet parka“.

-Aplicirali smo nakon što nas je Gradska uprava informisala o toj mogućnosti i ta sredstva su nam značajna ušteda na godišnjem nivou. Pre sedam meseci smo otvorili veterinarsku ambulantu i zahvalni smo na svakoj vrsti podrške, a do sada smo samo od Grada dobili subvencije- rekla je Smilajnićeva.

Iz gradskog budžeta za ovu meru podrške preduzetnicima na teritoriji grada izdvojeno je milion i 800 hiljada dinara.

D.Dimitrijević

Exit mobile version