Preduzeće „Set“ stipendira pet šabačkih srednjoškolaca

U godini kada obeležava deceniju i po rada

U godini u kojoj obeležava deceniju i po rada, preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju „Set“ stipendira pet učenika- dvoje iz Tehničke i troje iz Šabačke gimnazije, koji se školuju na građevinskom, računarskom i prirodno- matematičkom smeru. Ugovore o stipendiranju u subotu su potpisali Marija Živanović, Filip Janjić i Uroš Pantelić iz Šabačke gimnazije i Mladen Malešević i Danijela Lazić iz Tehničke škole.

Kako je istakla direktorka Milenca Srećković, tim spreman da uči, razvija se i unapređuje je snaga firme, a ulaganje u znanje, obrazovanje i usavršavanje je siguran temelj za dalji rast i razvoj društva.

-Naš cilj je da postanete vrhunski profesionalci i da od svog posla možete lepo da živite. Nemamo nameru da bilo koga obavežemo, već da pronađete interes i zadovoljstvo u saradnji sa nama. Naš izbor je da školujemo našu decu i da im stvorimo uslove da svoju budućnost vide u svom gradu- navela je ona i dodala da su temelji dobrog poslovanja saradnja i dobri međuljudski odnosi.

Danijela Lazić

Učenik treće godine računarskog smera Šabačke gimnazije Filip Janjić rekao je da će mu stipendija biti veliki podsticaj za dalje napredovanje.

-Želja mi je da ubuduće usavršim programiranje, a praktičan rad sa programerima će mi to omogućiti, Materijalna pomoć je značajna podrška u tom poslu- istakao je Janjić, dok učenica četvrte godine Tehničke škole Danijela Lazić vidi šansu za zaposlenje odmah po završetku školovanja, kao i mogućnost napredovanja u poslu.

Radmila Pantović

Pejzažni arhitekta Radmila Pantović podvukla je da je „Set“ mlada firma, budući da je prosek godina zaposlenih 35. Od 180 zaposlenih, 40 posto su stručni i visoko obrazovani mladi ljudi, koji su budućnost firme i njene delatnosti.

-Mladi su naša budućnost i moramo ulagati u omladinu, to je jedini način da napredujemo. Ovo je samo jedna od akcija u duhu obeležavanja jubileja- 15 godina postojanja. Ono što uložite u sebe niko vam ne može oduzeti, znanje uvek ostaje, sve ostalo je prolazno- poručila je Pantovićeva.

Pod sloganom „Stvarajmo zajedno“, „Set“ u proteklih deceniju i po sa jednakim entuzijazom pristupa svakom poslu, pa su realizovali brojne veoma značajne projekte: izgradnja fabrike Yazaki u rekordno kratkom roku, površine 30 hiljada metera kvadratnih, projektovanje drugih fabričkih postrojenja: Pocinkovaonice u Inđiji, Asfaltne baze u Obrenovcu, SBE Srbija, Fabrike za proizvodnju superfosfata „Elixir“, Fabrike za proizvodnju pirotehničkih sredstava u Koceljevi, Fabrike „Gorenje“ u Valjevu i brojnih drugih. Ostvareni su i zapaženi rezultati u projektovanju i izgradnji  u oblasti niskogradnje i putne infrastrukture.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version