Predstavnici Grada Šapca na Konvenciji o jačanju konkurentnsoti Srbije

img_0226_resizeGradonačelnik Šapca i član Upravnog odbora NALED-a, Nebojša Zelenović, prisustvovao je danas Nacionalnoj konferenciji i predstavljanju izveštaja Svetske banke „Doing Business 2017-Jačanje konkurentnosti Srbije“, koju su organizovali NALED, Ambasada Velike Britanije i USAID. Kao predstavnik Grada skupu je prisustvovao i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Konferenciju su otvorili visoki zvaničnici Vlade Republike Srbije, Svetske banke, Ambasade Velike Britanije i NALED-a, nakon čega je usledila panel diskusija sa resornim ministrima, liderima institucija i stručnjacima o daljim koracima i prioritetnim reformama koje nas očekuju na putu ka dostizanju globalne konkurentnosti.

Gradonačelnik Zelenović je kazao da ohrabruje vest da je Srbija napredovala na Doing Businesss listi. On je podsetio na važnu ulogu NALED-a i Ministarstva građevine u postupku izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, ali je istakao i veliki uticaj dobro organizovanih lokalnnih samouprava.

-Važno je das vi činioci u državi budu uključeni, a to podrazumeva učešće lokalnih samouprava. Grad Šabac, u odnosu na broj zaposlenih, ima najbolje rezultate prilikom izdavanja građevinskih dozvola. To pokazuje da Odeljenje za urbanizam u Gradskoj upravi grada Šapca iako ima dosta posla, dobro radi. Takođe bih pohvalio i angažovanje načelnice Odeljenja za urbanizam, dodao je Zelenović.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, podsetio je na dobru saradnju Gradske uprave i NALED-a, kao i na BFC sertifikat koji je Grad Šabac dobio kao potvrdu da je povoljno poslovno okruženje i dobro mesto za ulaganje.

-Grad Šabac radi na unapređenju poslovnog okruženja. Imamo Komisiju za praćenje investicija, gde se jednom nedeljno, što je prilika se razgovara o svim inovacijama. Težimo da održimo “biznis frendli” okruženje, kako bi privoleli investiture da dođu i ulože u naš grad, rekao je Zelenović.

Izdavanje elektronskih građevinskih dozvola je najzaslužniji poduhvat zbog koga se Srbija našla na listi među 50 najuspešnijih zemalja na svetu, na novoj Doing Business listi Svetske banke. Uvođenje e-dozvola, skratilo je procedure za 100 dana, jedan od zaključaka skupa.

Exit mobile version