Predstavljen novi Stručni štab FK „Mačva“

Na konferenciji za novinare

Novi Stručni štab Fudbalskog kluba „Mačva“ na čelu sa trenerom Draganom Aničićem predstavljen je danas na konferenciji za novinare u prostorijama kluba. Bilo je reči o  pripremnom periodu seniorske, kao i omladinske selekcije kluba, koju će predvoditi Slobodan Rusimović. Novi šef stručnog štaba Aničić angažovao je pomoćne trenere Nenada Miailovića i Nikolu Žerajića. Danas je obavljena i zvanična prozivka i održan trening, čime su prvotimci Mačve startovali sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije.

 

Fudbalski klubovi koji se takmiče u okviru Prve lige Srbije otpočinju svoj pripremni period, a lider na tabeli, Fudbalski klub „Mačva“, startuje sa izmenjenim sastavom stručnih štabova seniorske i omladinske selekcije. Predsednik kluba Ivica Kralj uveren je da će sadašnji kadrovski i igrački sastav garantuje kvalitetan i uspešan nastavak sezone. On je napomenuo da je nakon odlaska Predraga Rogana veliki broj trenera bio zainteresovan za angažovanje u FK „Mačva“.

-Imali smo veliki broj trenera u opticaju koji su želeli da karijeru nastave u našem klubu. U odabiru pravog vodili smo se ambicijama koje smo zacrtali ranije i u Aničiću, poznajući njegove trenerske, ali i ljudske kvalitete, prepoznali nekog ko može da nastavi naš pobednički niz, koji traje poprilično dugo. Smatram da je on trener koji nas može dovesti do Super lige, što i jeste naš cilj- podvukao je Kralj.

Novi šef Stručnog štaba Dragan Aničić rekao je da je počastvovan što je na poziv Ivice Kralja došao u Šabac i da će dati sve od sebe da se u Šapcu već od leta igra Super liga. Podrška Aničiću u ostvarenju zacrtanog cilja biće saradnici Nenad Miailović i Nikola Žerajić.

-Već tri godine radim kao trener u Prvoj ligi Srbije, sve igrače poznajem, tako da mislim da će period prilagođavanja za mene ovde biti vrlo kratak i lak, budući da „Mačvu“ poznajem veoma dobro. Ovo je za mene veliki trenerski izazov, jer sam došao u klub koji ima jasan cilj – ulazak u Super ligu i upravo me to što se klupska ambicija poklapa sa mojom ambicijom privuklo da dođem- naveo je Aničić i dodao da prethodnog trenera Predraga Rogana privatno poznaje, te da su mu razgovori sa njim pomogli da upozna situaciju u klubu, igrače i način rada, koji neće mnogo menjati, već samo nastojati da unapredi.

Današnjom prozivkom i treningom prvotimci Mačve su startovali sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije. U zavisnosti od vremenskih uslova, svi treninzi tokom pripremnog perioda biće organizovani i na terenu i u balonu. Budući da prelazni rok počinje za nekoliko dana, Kralj nije hteo da govori o eventualnoj promeni sastava tima, ali je napomenuo da velikih promena neće biti.

On je objasnio da klub nije dobio nikakvo obaveštenje o novčanoj i bodovnoj kazni Fudbalskog saveza Srbije i dodao da je ubeđen da je to neodrživo, budući da je Uprava kluba, kao i građani, o svemu informisana samo preko novinskih članaka, zbog čega smatra da će u nekom izvesnom vremenu ponovo biti na istoj bodovnoj razlici na tabeli Prve lige Srbije i da će „Mačvi“ ta tri boda biti vraćena. U slučaju zvaničnog obaveštenja od strane FSS-a, pravni tim kluba će znati kako da reaguje, izričit je Kralj.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i Slobodan Rusimović, koji će u nastavku prvenstva najvišeg ranga, Omladinskoj ligi Srbije, voditi Omladinsku selekciju Mačve sa dosadašnjim trenerima.

-Velika mi je čast što sam od Uprave kluba dobio šansu da svoju trenersku karijeru nastavim u klubu sa velikom tradicijom. U narednom periodu vodiću Omladinski tim i biću priključen radu prvog tima. Glavni cilj  je opstanak u kvalitetnoj ligi Srbije i priprema igrača za prvi tim. Koncept treninga omladinske i seniorske selekcije biće sličan kako bi igrači koji se u toku sezone priključuju prvom timu mogli lakše da se adaptiraju i što brže uđu u takmičarski ciklus prvog tima- objasnio je Rusimović.

Omladinska selekcija FK „Mačva“ pripreme za nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije počinje u sredu, 18. januara, dok će prvotimci „Mačve“ od 8. do 18. februara pripreme nastaviti u Stanišićima.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version