Predlozi za bolje uslove poslovanja i podizanje nivoa zaposlenosti

Održana sednica Privrednog saveta u Gradskoj kući

Danas je u Gradskoj kući održana sednica Privrednog saveta grada na kojoj je bilo reči o važnim predlozima koji će se naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada. Teme sastanka su bile porez na imovinu, cena odnošenja smeća za pravna lica, formiranje komisije za javni prevoz i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objasnio je da se važni predlozi Privrednog saveta na početku ove godine odnose na stvaranje boljih uslova poslovanja u gradu i podizanje nivoa zaposlenosti.

-Zahvaljujem se članovima Privrednog saveta na konkretnim i kreativnim predlozima da Lokalni akcioni plan bude što kvalitetniji i doprinese zapošljavanju što većeg broja ljudi. Ove godine nastavljamo podršku ženskom preduzetništvu i osnivanju zadruga, a u planu je novi poslovni centar sa zadatkom da pruži usluge preduzetnicima kojih je u gradu više od 2.500 hiljade. Ubrzavamo sistem kako bismo odgovorili na svaki eventualni problem koji privreda ima u gradu- rekao je Zelenović i podsetio da 4.000 privrednih preduzeća, koliko ih je trenutno, čine kičmu razvoja grada, a Grad je tu da pruži najbolju uslugu privredi po najnižoj ceni.

Sednici Privrednog saveta, koji je osnovan na inicijativu gradonačelnika, prisustvovali su privrednici grada, predstavnici Gradske uprave, javnih preduzeća i šabačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

D.Dimitrijević

Exit mobile version