Pratimo izbore u mesnim zajednicama – DONJI ŠOR

IZJAVA DR ALEKSANDRA PAJIĆA

Redovi za glasanje u mesnoj zajdnici Donji šor je sve veći. Na izbornom mestu, oko 10 časova, pojavili su se i dr Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra za obrazovanje i dr Boban Birmančević , narodni poslanik u pratnji nekoliko televizijskih ekipa.

Izjavu za medije dao je dr Aleksandar Pajić a šta je tom prilikom rekao:

Velika je izlaznost i vidite da je građanima bitno da daju svoje predstavnike u Savete mesnih zajednica. Mi mislimo da Saveti mesnih zajednica preko svojih predstavnika u budućnosti treba da odlučuju o stvarima koje su bitne za njihove mesne zajednice. Nikakvi kvazireferendumi ili neki drugi oblici organizovanja jednostavno nisu zakonski legitimni posebno po onom broju koji je Gradska uprava do sada koristila na koje izađe desetak posto sugrađana na referendum i da njihove odluke budu merodavne. Vidite da je velika izlaznost naših sugrađana. Mi smo se potrudili da zaista organizujemo, kao neko ko je imao vlast u mesnoj zajednici Donji šor, da lepo prganizujemo ove izbore. Mi neraspisujemo broj mesta to radi Gradska uprava i zato je ovakva gužva. Mislimo da ćemo omogućiti svim sugrađanima bez obzira za koje sugrađane će glasati da iskažu svoje zakonsko pravo i da podrže one za koje misle da će najbolje voditi ovu mesnu zajednicu. Nadam se da će rezultati iz prethodnog perioda koje je napravila mesna zajednica Donji šor neka referenca koju će naši sugrađani znati da cene i dati poverenje ljudima i nekim novim ljudima i ljudima koji su do sada bili a koje je podržala Srpska napredna stranka da i dalje vode ovu najveću gradsku mesnu zajednicu.

 

Na pitanje „Podrinskih“ šta je to prethodni Savet učinio dobili smo odgovor:

– Mnogo toga je učinio!

 

Nabrojte samo jednu stvar koju ste učinili – pitali smo dalje

– Mnogo toga smo učinili!

 

Skinuli ste deci koševe?

– Mnogo više nego što je prethodna mesna zajednica uradila za sve godine koliko je vladala – nastavio je dr Pajić.

 

Nabrojte bar jedno što ste uradili osim što ste skinuli deci koševe.

– Znate vi mnogo toga šta je urađeno.

 

Mi znamo ali da čuju i građani – pitali smo dalje.

– Kad uđete u mesnu zajednicu sam ambijent u mesnoj zajednici će vam reći – pravdao se dr Pajić.

 

Taj ambijent je napravio onaj prethodni savet.

– Da, da… zvršio je svoje izlaganje dr Pajić, očito bez argumenata da nastavimo dalje razgovor.

 

Na građanima Donjeg šora ostaje da odluče da li će na ovim izborima glasati za one koji su „nešto“ radili ili za one kojima je stalo samo do funkcija.

Pogledajte video prilogna našoj face book stranici. Svaki komentar je suvišan

Exit mobile version