Pozivam građane da izađu na ponovljene izbore, ne odustajemo od borbe

Zelenović je naglasio da veruje u snagu slobodnih građana

Nosilac liste „Šabac je naš“ Nebojša Zelenović pozvao je na konferenciji za novinare u petak u prostorijama stranke Zajedno za Srbiju „sve slobodoljubive Šapčane da izađu na biračka mesta na kojima se ponovljaju izbori 3.oktobra i spreče da Sandokan preuzme Šabac“.

-Kao što ste videli prethodnih dana, istorija beščašća koju ispisuje Srpska napredna stranka se nastavlja. Podneli smo krivične prijave za krađu na izborima 21. juna protiv 55 lica. Ništa se do sada nije desilo osim što imamo informaciju da se sada time bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu. Podneli smo krivične prijave protiv organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je Milan Ostojić Sandokan i u kojoj se nalaze svi visoki funkcioneri Srpske napredne stranke u Šapcu, kao i protiv načelnika Policijske uprave i načelnika Mačvanskog upravnog okruga i svih drugih stranačkih funkcionera i kriminalaca koji čine Sandokanovu grupu. Očekujemo da će neki organ nešto da uradi po tom pitanju. Sve smo to učinili braneći izbornu volju Šapčana i ustavni poredak zemlje. Da li će institucije ove države biti samo fasada ili će početi da rade svoj posao, ostaje da vidimo- rekao je Zelenović i dodao da je dokaz da institucije ne služe tome da zaštite izbornu volju građana i da odbrane Zakon postupanje u Višem tužilaštvu, kome je podnet prigovor protiv Svetlane Nedeljković, opštinskog javnog tužioca u Šapcu i Aleksandra Protića, zamenika opštinskog javnog tužioca u Šapcu.

-Upućen je prigovor na njihov rad, zbog toga što je odbačena krivična prijava protiv Bojane Čurović, člana Gradske izborne komisije ispred SNS, koja je pokušala da naknadno ubaci nedostajući dokument u dokumentaciju prilikom predaje liste SNS i u tome je uhvaćena i  krivično delo je priznala više puta. Bez znanja podnosioca prigovora, Valentine Lovrin Jevtić, 1. juna je Opštinsko javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, bez izvođenja makar i jednog dokaza. Tek nakon što je istekao rok za podnošenje prigovora podnosilac je o tome obavešten. Očekujem da će Više tužilaštvo da postupi po ovom slučaju. Mi smo svakoj instituciji i ovog grada i države dali priliku da radi svoj posao- naveo je on.

Zelenović je naglasio da veruje u snagu slobodnih građana i pozvao sve koji nisu izašli ili su glasali za druge liste koje su u međuvremenu odustale od borbe da glasaju za listu koju on predvodi. Poručio je da će se u slučaju da se pokaže da su sve institucije u ovoj državi istinski zarobljene boriti do Strazbura.

D.Dimitrijević

Exit mobile version