Poziv za uključivanje u rad Saveta za žensko preduzetništvo

Sastanak sa preduzetnicama u Gradskoj kući

Na inicijativu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, u petak je u Gradskoj kući organizovan radni sastanak sa ženama preduzetnicama koje su svoj biznis započele 2016. godine, s ciljem da se formira Savet za žensko preduzetništvo. Predstavnici Grada prvi put su razgovarali sa ženama preduzetnicama o osnivanju ovog tela u maju, a ideja je da se u rad Saveta uključe sve preduzetnice koje posluju u gradu.

Kako je istakao Zelenović, to je još jedan način da se unapredi poslovni ambijent u gradu- da kroz saradnju, razmenu iskustava, znanja i zajedničko rešavanje tekućih problema, svi privredni subjekti zarade više.

-Grad podržava razvoj ženskog preduzetništva, kao važne grane gradske privrede. Na sastanku sam imao prilike da čujem niz kvalitetnih ideja koje će pomoći rukovodstvu grada da donosi najbolje moguće odluke za razvoj preduzetništva i unapredi poslovni ambijent. Kao Grad ćemo, zajedno sa Privrednim savetom i Savetom za žensko preduzetništvo, stvoriti ambijent da sledeće godine podržimo pokretanje što više privatnih biznisa i poslovnih ideja, kako bi sugrađani zaradili više- poručio je gradonačelnik i podsetio da je Grad Šabac putem konkursa preduzetnicama obezbedio pomoć u vidu plaćanja usluga računovođe godina dana, kao jednu konkretnu meru za razvoj ličnog biznisa.

Preduzetnice su na sastanku govorile o svojim planovima, njihovoj realizaciji, ali i tekućim problemima u radu. Vlasnica butika „Slatki klinci“ Suzana Vasiljević zahvalila je Gradu na konkretnoj pomoći- finansiranju usluga računovođe prvih godinu dana poslovanja.

-Nama kao početnicima veoma znači prilika da razgovaramo o poslu kojim se bavimo i  problemima sa kojim se susrećemo i drago nam je što ćemo imati priliku da ih na ovaj način zajednički razmotrimo i saslušamo jedni druge- navela je ona.

Sastanku je prisustvovala i načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Violeta Šestić, koja je napomenula da je samo politika koja obuhvata sve privredne subjekte odgovorna politika. Ona je pozvala sve preduzetnice sa područja Šapca da se obrate Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi, na trećem spratu, kako bi se prijavile za učešće u radu Saveta.

Kako je najavljeno, krajem avgusta biće održana konstitutivna sednicu Saveta za žensko preduzetništvo.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version