Potvrđena zaraza koronavirusom kod 249 osoba

Beograd, 23. mart 2020.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije saopšteno je da je u Republici Srbiji danas do 15 časova registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Epidemiolog dr Predrag Kon, koji je član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, rekao je da su od jučerašnjeg poslednjeg izveštaja testirani uzorci 61 osobe, od kojih je 27 pozitivno na koronavirus, a njih 19 je hospitalizovano i stabilnog su opšteg stanja, dok ostali imaju lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

U Srbiji je, kako je istakao, hospitalizovano ukupno 125 osoba zbog prisustva koronavirusa, na respiratoru je 16 obolelih, od toga dvoje u KC Vojvodina u Novom Sadu, četvoro u KC Niš, dvoje u KC Kragujevac, a osmoro na Infektivnoj klinici u Beogradu.

On je naveo da su eksperti za borbu protiv koronavirusa koji su stigli iz Kine danas pre podne bili na Vojnomedicinskoj akademiji.

Prema njegovim rečima, oni će u 17 časova, u Palati Srbija, biti na sastanku kriznih štabova, gde će, verovatno, saopštiti svoja dosadašnja zapažanja.

 

Exit mobile version