Potpuni je promašaj pridružiti se nekom zbog čije smo nesavesnosti i nastali

Građanska inicijativa „Za Šabac Bez Smoga“ na dan 25.09.2020. prekida saradnju sa doktorom Dejan Pavlović kao predstavnikom Evropska Zelena Partija zbog ulaska ove partije u koaliciju sa nažalost vladajućom republičkom strankom.

Naša incijativa smatra da ovakva koalicija ne može ubrzati rešavanje problema koje Šabac i okolina imaju sa vazduhom već da samo može dovesti do još većeg produbljvanja već predubokog problema.

Razlog je jasan. Dovoljno je navesti primer nesrećnog Bora ili Smedereva gde su napredni teletabisi dovukli prljave kineske tehnologije jer su u Kini postale zabranjene dajući pluća svakog Boranina i Smederevca da se pune olovom do stadijuma „imaš 80% šanse da dobiješ rak kostiju“. Ko je to dao dozvolu za rad “Eliksiru Smrti”, “Aksinti”, “Zorka Keramici” i ostalim trovačima istočne industrijske zone da se sa našim ali i njihovim vazduhom ponašaju na najnesavesniji mogući način? Netačan je odgovor još uvek aktuelna gradska vlast Šapca. Oni samo govore da je sve u redu sa vazduhom u Šapcu i zasade poneko stablo ili podignu spomenik ili ambulantu sa uništiteljima vazduha naše dece i nas.

Da li je republička vlast bilo šta uradila po pitanju ekoloških problema u Srbiji u poslednjih skoro 10 godina ili je još samo veći problem stvorila ne obazirući se na životnu sredinu?

Naša inicijativa ne bi ni postojala da se vladajuća stranka ophodi prema našem vazduhu na adekvatan način, tako da je naš stav da je potpuni promašaj pridružiti se nekom zbog čije smo nesavesnosti i postali.

Građanska inicijativa „Za Šabac Bez Smoga“

Exit mobile version