Potpisani ugovori o organizaciji biciklističkih i moto- trka na Ceru

Na planini Cer će krajem jula i početkom avgusta biti organizovan biciklistički maraton „Stazama ratnika- Cer 2017“ i moto- trka ENDURO, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Gradskoj kući. Tim povodom, ugovor o generalnom pokroviteljstvu Grada Šapca, potpisali su član Gradskog veća Božidar Katić, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, predsednik Moto saveza Srbije Božidar Mihailović i predsednik sportskog društva „Cerera sport“ Lazar Jahurić.

Katić je istakao da je Šabac više puta dokazao da je grad sporta, o čemu govore i rezultati naših sportista.

-Očekujem da ćemo kreirati ambijent koji će okupiti, ne samo učesnike trka, već i mnogobrojne turiste, kroz različite aktivnosti i sadržaje. Uveren sam da ćemo, zahvaljujući organizaciji ove dve sportske manifestacije, privući hiljade ljudi na planinu Cer i samim tim imati više posetilaca nego poslednjih 30 godina- podvukao je Katić.

Sportsko društvo „Cerera sport“ namenski je osnovano sa idejom da bude nosilac aktivnosti i organizator takmičenja. U decembru je iznet projekat održavanja dve trke i dobijena opšta saglasnost Grada za njihovo održavanje. Jahurić je rekao da je ideja da istoriju planine približe i kroz sportska takmičenja učine dostupnom ljudima.

Mihailović je u ime Moto saveza zahvalio predstavnicima Grada na prepoznavanju aktivnosti kojima se kao organizacija bave dugi niz godina.

-Grad Šabac je uvek imao dobre sportiste i nadamo se da će naše pristustvo na Ceru doprineti da se u gradu razvije moto sport u takmičarskom segmentu. Naš cilj- omasovljenje bavljenja sportom, uz podršku lokalne samouprave dobija smisao- rekao je Mihailović i dodao da staza odgovara kriterijumima, ali predstoji posao oko trasiranja i licenciranja i izrazio nadu da će sledeće godine, na stogodišnjicu Cerske bitke, takmičenje biti još masovnije.

Banović je istakao značaj biciklizma kao vida sporta i rekreacije, ali i njegovu ulogu u turizmu.

-Maraton je sve popularniji vid takmičenja na svetskom nivou, ne samo kod nas. Naša želja je da omogućimo da to bude zvanično državno prvenstvo u maratonu u Republici Srbiji i da dobije međunarodni karakter- naveo je Banović.

Organizovanje dve trke doprineće popularizaciji turizma na planini Cer, što je jedan od strateških ciljeva grada.

D.Dimitrijević

 

 

 

Exit mobile version