Potpisan ugovor o kupovini vage u Orašcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnik firme “Vagar” potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor za nabavku elektronske vage za Orašac.
Meštani Orašca glasali su na referendumu da se novac od poreza koji je prikupljen u njihovom mestu uloži za nabavku vage gde će meriti voće i povrće koje proizvode u svom selu. Danas je potpisan i ugovor o izvođenju građevinskih radova na izradi temelja za elektronsku vagu koji će početi čim vremenske prilike dozvole.

Ideju da se novac od poreza potroši za vagu predložila je grupa građana na čijem je čelu Rade Stošić iz Orašca. Njemu je danas gradonačelnik simoblično predao primerak potpisanih ugovora.
-Realizacija naše ideje kreće potpisivanjem ugovora. Ljudi nisu verovali da će ovaj proces biti realizovan do kraja, ali sada čekamo samo lepo vreme i radovi mogu da počnu. Imamo 40 hektara jabuke koju smo do sada merili na Mišaru, uskoro ćemo taj posao obavljati u našem mestu. Vaga je nešto što ostaje za duži period i smatram da smo dobro investirali naših 590.000 dinara, rekao je Rade Stošić.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je da su šabački referendumi dokaz da građani mogu da utiču na donošenje odluka.
-Na referendumu je pokazana prava narodna volja, želeli su da novac koji su uplatili na ime poreza na imovinu bude potrošen za kupovinu vage, a mi kao Grad volju građana sprovodimo u delo. Ovo je dokaz da građani mogu da utiču na donošenje odluka. Ove godine kada referendumi budu održani u svim mesnim zajednicama, svi punoletni građani Šapcaimaće pravo da kažu kako će biti potrošen novac od poreza, kazao je gradonačelnik Zelenović.

Exit mobile version