Posle glasanja nema kajanja

Sloboda se teško stiče a lako gubi! Dobro razmislite jer:

Mudrost srpskog naroda iskazana je u narodnim poslovicama. A jedna od njih,  doduše malo parafrazirana, iskazana je i u naslovu ovog teksta. Nažalost, da li zbog neobrazovanja, da li zbog lakovernosti, nikako da shvatimo da su narodne poslovice smisao života i da bi, ako bi ih bar ponekad primenjivali, živeli mnogo bolje i srećnije.

A vreme i okolnosti, u kojem sada živimo, morale bi da nas nateraju da se dobro zamislimo o sopstvenoj sudbini ali i sudbini naših potomaka kojima još više, možemo da uništimo život.

Sloboda se teško stiče a lako gubi. A Šabac je, trenutno, jedini slobodan grad u Srbiji i zato je odgovornost građana Šapca tim veća. Jedna, nepromišljena misao, malo trenutne mržnje, pohlepe, lakovernosti su dovoljni da naš grad, koji je trenutno najprosperitetniji grad Srbije, ode u neku drugu, mračnu, stranu a posle toga kajanja nema.

Zato, u ovom važnom trenutku za našu sudbinu, pada mi na pamet još jedna narodna mudrost. „Bolje vrabac u ruci nego golub na garani“ mada i ova „Ko traži veće izgubi iz vreće“ ima smisla i o obe bi trebalo razmislti pre nego što napravimo grešku zbog koje ćemo se kajati.

 

Za koga glasati

Iako verujem da ste, poštovani sugrađani, već odlučili kome ćete dati svoj glas, želeo bi ovim tekstom da vas podstaknem na dodatno razmišljanje. Nije na odmet.

Na razmišljanje o tome zašto ste se odlučilili da svoj dragoceni glas poklonite nekom. „Vrapcu“ koji je tu u vašoj ruci, koga viđate svakog dana ili „Golubu“ koga nikada u životu nećete videti u živo. Bar velika većina od vas. Ali ćete morati da se susrećete sa „Lešinarima“ koji će vladati u ime tog „Goluba – lepezana“.

 

Da Šabac ne bude Kukulovci

Za normalne ljude koji misle svojom glavom neće biti teško da izaberu pravu stranu. Međutim, oni lakoverni, poput meštana Kukulovca, koji se nadaju da će im provereni lažovi i prevaranti donti nekakvu korist, uglavno ta nada se odnosi na nekakav posao za dete, naneće pre svega sami sebi a potom svojoj porodici, komšijama i prijateljima neprocenjivu štetu. Jer, u Šapcu, ako izglasamo i nastavimo ovako da se razvijamo, biće dovoljno radnih mesta da nikad niko nikoga više neće moći da ucenjuje za posao.

 

Poslednji lokalni izbori za SNS

Ako pažljivo pratite trenutnu političku situaciju u zemlji i svetu možete, i bez mnogo pameti, da zaključite da su ovo poslednji lokalni izbori na kojima će učestvovati Srpska napredna stranka. Toga su svesni i naprednjaci koji lažima pokušavaju da dođu do novih funkcija ili da zadrže postojeće kako bi mogli da opljačkaju ovo malo što je u Srbiji još ostalo. Kako bi, tako bogati, mogli u oči da se smeju budalama koji su za njih glasali i to im omogućili.

Aleksandar Vučić će, pod pritiskom onih koji su ga na vlas i doveli, moraće što hitnije da prizna istinu, koju od nas uporno krije, a to je da je predao Kosovo.

Tako će za dve godine na predsedničkim izborima izgubiti trenutnu funkciju ali i mogućnost da utiče na politički život u zemlji.

Novi prdsednik će raspustiti Vladu i Skupštinu što će doprinete uvođenju vladavine prava i zakona ali i velikog hapšenja brojnih članova Srpske napredne stranke koji su se ogrešili o zakon. I tu će biti kraj ove surogat stranke.

Zato razmislite još malo i ne kockajte se sa sudbinom. Od šabačkih naprednjaka ništa nećete dobiti, pa ni te poslove koje vam obećavaji, ali možete da izgubite sve.

A narodna kaže „Posle …anja (glasanja) nema kajanja! Srećno!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević   

 

Exit mobile version