Poslanica Nestorović identifikovala i podnela prijavu protiv policajaca koji su zlostavljali i tukli aktiviste sa Starice

Narodna poslanica PK Moramo-Zajedno, advokatica i aktivistiknja Ekološkog ustanka Danijela Nestorović došla je do podataka i sastavila i podnela krivičnu prijavu protiv policijskih službenika: Aleksandra Dokića iz PU Majdanpek, Zorana Filipovića i Nenada Bosnića iz PU Kladovo, zbog krivičnih dela iznuđivanje iskaza iz čl.136 st.1 i zlostavljanje i mučenje iz čl.137 KZ RS.

Naime, dana 27.09.2022. godine u PU Majdanpek građanin Dragan Dmitrović iz Majdanpeka (inače težak srčani bolesnik) je prilikom saslušanja u svojstvu građanina, prinuđen batinama da prizna izvršenje kriivčnog dela ili saučesništva u izvršenju krivičnog dela za koje se sumnjiče određena lica iz Majdanpeka, inače aktivisti.

Ovakvo ponašanje policijskih službenika je sramoćenje profesije policajca. Policijski službenici su ti koji bi trebali da obezebde javni red i mir. Građani bi trebali u uređenim državama da imaju poverenje u policijske službenike, a ne da strepe od policijske torture i batina, te iznuđivanja iskaza.

Ekološki ustanak će sve uraditi kako bi se istina čula i kako bi zaštitili građane od ovakovog bahatog ponašanja policije.

Beograd, 01. oktobar 2022. godine

Narodna poslanica Danijela Nestorović

Exit mobile version