Poseta japanskog ambasadora

Biblioteka šabačka

Njegova ekselencija gospodin Takahiko Kacumata, ambasador Japana u Republici Srbiji, posetio je Biblioteku šabačku. Pored Jelene Podgorac Jovanović, direktorke Biblioteke šabačke, dragog gosta je dočekao i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca. Pošto je pogledao tek otvorenu izložbu radova učenika šabačkih osnovnih škola „Sveti Sava, svetli i obasjava“, Njegova ekselencija gospodin Kacumata je prisustvovao radionici origamija u kojoj su učestvovali polaznici bibliotečkih radionica, kao i učenici Osnovne škole „Nata Jeličić“ iz Šapca.

Nakon odgledanih filmova o uspešnoj saradnji između gradova-pobratima, Šapca i Fuđimija, kao i prethodnim posetama japanskih ambasadora, razgovor je nastavljen u prijatnom ambijentu bibliotečke svečane sale. Uz čaj od šljive i domaće vanilice, neizostavna je bila i priča o književnosti, ali i tradiciji i običajima ove dve zemlje.

Srećni smo jer Njegova ekselencija gospodin Takahiko Kacumata iz naše Ustanove odlazi prepun utisaka, uz želju da u budućnosti ponovo bude naš gost.

K. Aleksić
Exit mobile version