Ponižavanje radnika na najneljudskiji mogući način

S A O P Š T E Nj E

Gradski odbor stranke Zajedno za Srbiju – Šabac izražava najoštriji protest zbog dopisa koji se pojavio u javnosti, a tiče se javnog komunalnog preduzeća „Stari grad“ Šabac.

Nikola Begović v.d. direktora tog preduzeća je kroz svoj dopis zaposlenima, osim demonstracije sile, pokazao i kako ih ponižava na najneljudskiji mogući način. Naročito je sporan deo u kojem vršilac dužnosti direktora vrlo eksplicitno upućuje radnike da mogu da traže novi posao, ako im se ne sviđaju pravila na postojećem. Rečima da je dužnost svakog zaposlenog da izvršava naloge pretpostavljenih, direktno šikanira ljude koji tu rade i pokazuje na koji način funkcioniše nova vlast u gradu. Ovim činom se narušava ne samo ljudsko dostojanstvo radnika, nego se i vrši direktan i neskriveni mobing nad njima.

Ovakvo ponašanje je za osudu u svakom vremenu, a naročito u 21. veku u kojem bi razgovori o pravima radnika trebali da budu odavno rešeni, a teme da nam budu njihovi još bolji uslovi za rad. Nažalost, vraćamo se mnogo godina u nazad.

INFORMATIVNA SLUŽBA

 GO ZAJEDNO ZA SRBIJU ŠABAC

Exit mobile version