Polumaraton na terasi

Uspela je sebi da dokaže psihičku stabilnost i izdržljivost, ujedno je poslala poruka deci da ne odustaju od onoga što zamisle

Šapčanka Dragica Pavlović, o kojoj su „Podrinske“ već pisale, sprema se za multisportsku disciplinu – triatlon. Zbog vanrednog stanja i policijskog časa, kao i njenog posla nije moguće da svakodnevno trenira napolju. Ali ova situacija koja nas je sve zadesila probudila je u njoj maštu i snalažljivost za sport, te je tako prethodne večeri na svojoj terasi dugoj samo sedam metara uspela da istrči polumaraton – 21 kilometar.

U martu, kada je počelo vanredno stanje, Dragica je došla na ideju da u miru i tišini na terasi počne da trči. Tada je počela trčati nešto pre 20 časova, a kada su počeli aplauzi sa drugih terasa ona je prekinula na 680-om metru. Od tada, do sinoć, nije trčala.

Dragica kaže da je uspela sebi da dokaže psihičku stabilnost i izdržljivost, i da je polumaraton na terasi ujedno i poruka njenoj deci da ne odustaju od onoga što zamisle. Ni jednog momenta nije pomislila da odustane, a kako ističe sportisti ne odustaju tako lako.

Porodica je uvek uz nju, ovoga puta ćerka joj je bila najveća podrška, a donosila joj je i vodu. Kaže da sportisti uvek nađu način na koji će održavati formu. Tako je za segment biciklizma, koji je potreban za triatlon za koji se sprema, kupila trenažer, pa na toj istoj terasi vozi i biciklo.

Isidora Kovačević

Exit mobile version