Poljoprivredniku zapretili zatvorom ukoliko pita Vučića za subvencije!?

Priča Dragana Radivojevića iz Dragojevca kod Vladimiraca:

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić svakog dana organizuje po nekoliko predizbornih skupova, uglavnom po manjim mestima. Sve to uživo prenose televizije, a stiče se utisak da građani mogu da pitaju baš sve predsednika i da na baš sve, predsednik ima već spremno obećanje. Međutim, ukoliko se pojavi neko sa pitanjem koje ne odgovara predsedniku ili stranci, upozoriće ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kao što vidite, ja nemam problem da razgovara i odgovorim na svako pitanje. To je velika razlika između onih koji ne žele da odgovore nikada ni na jedno pitanje, osim kada treba da viknu, Vučiću ovakav si ili onakav si, i mene“, rekao je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić na predizbornim mitingu održanom u Vladimircima 10. marta.

Međutim, u praksi to baš i nije tako. Predsednik možda nema problem sa pitanjima, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova itekako imaju. Upravo na tom skupu, jedan poljoprivrednik, pokušao je predsedniku da postavi pitanje.

„Predsednik me je čuo i moram priznati da mu nije prijalo. To sam ustanovio kasnije, kada su mi nakon druge konstatacije prišla dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, diskretno, u crnim jaknama i pokazali mi značke. Rekli su mi da ako progovorim još jednom da ću biti priveden“, kaže poljoprivrednik Dragan Radivojević.

Dragan Radivojević učestvovao je u sastancima sa ministrom Poljoprivrede, Branislavom Nedimovićem, kako obećanja ministra nisu ispunjena, on je želeo da iskoristi priliku posete predsednika njegovoj opštini i postavi mu pitanje.

„Nisam postavio nijedno pitanje, jer nisam imao mogućnost da mu postavim pitanje. Ja sam imao dve konstatacije na izlaganje predsednika. Kada je pričao o izgradnji puteva, koju sam slušao milion puta, ja sam rekao da ću biti srećan ako se i rupe samo okrpe. A drugu konstataciju sam imao na to kada je rekao da nam nikada nije bilo bolje i da nikada nisu bile veće plate, ja sam smirenim tonom rekao da narod nema para“, prepričava Radivojević.

Nakon što je dobio upozorenje policije poljoprivrednik Dragan Radivojević, odlučio je da ne postavlja pitanja, plašeći se za svoju bezbednost.

„Da ne bi svoju porodicu uznemirio, mnogo mi je teško kada pričam o ovome, jer porodica je moj život. Ja ne želim da mojih troje dece pate i plaču, zato što je tata otišao u zatvor jer je hteo da postavi jedno pitanje predsedniku. Predsedniku koji bi trebao da bude predsednik svih nas, a ne samo članova njegove stranke. samo sam želeo da ga pitam zašto nisu isplaćene subvencije do 10. marta, jer je iza tog obećanja stajala Vlada, a ja sam smatrao da on, kao veliki šef treba da mi da odgovor“, objašnjava Dragan Radivojević.

Vučić odgovor nije dao, ali je nastavio da obilazi nova mesta i da se ne plaši ni jednog jedinog pitanja, osim ako to pitanje ne dolazi od zabrinutih poljoprivrednika.

Đorđe Mijailović

Exit mobile version