Političke organizacije okupljene oko politike Tri tačke u Boru

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Političke organizacije okupljene oko politike Tri tačke koju je predložio Nebojša Zelenović nastavile su kampanju razgovora sa građanima Srbije u Boru. Sastanku, koji je kao i prethodni održan online, prisustovali su predstavnici Gradskog odbora Zajedno za Srbiju Bor i grupa uglednih građana ovog grada. Politika Tri tačke je dobila punu podršku i dogovorene su aktivnosti na daljem okupljanju lokalnih političkih organizacija, udruženja i građana oko njenih principa.

Govoreći o Tri tačke okupljanja koje je predložio, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je naglasio da one predstavljaju osnovne principe i temeljne vrednosti zajedničke politike, a da organizacije okupljene oko njih nude i odgovore na konkretna pitanja od najvećeg značaja za živote ljudi. „Nova lica u politici, Srbija na Zapadu, rešavanje pitanja Kosova i Metohije u najkraćem roku: to su krovni principi koji nas okupljaju i jasno definišu okvire naše politike, koja nudi i niz konkretnih rešenja. Mi imamo jasne predloge kako da građani zarade više novca, kroz razvoj zelene ekonomije koja ujedno štititi i našu životnu sredinu. Takođe predlažemo da se ljudima u Srbiji da mogućnost da sami donose važne odluke, imamo jasne predloge za obezbeđivanje bolje socijalne i zdravstvene zaštite, kvalitetnijeg obrazovanja i većih ulaganja u kulturu.“, rekao je Zelenović.

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić ocenio je da je politika Srbija na Zapadu, sa pridruživanjem Evropskoj uniji kao ciljem, optimalna i ono što je najpotrebnije Srbiji u ovom trenutku. „Naša deca odlaze na zapad zato što se na tamo živi najbolje, zarađuje najviše, društvo je otvoreno i slobodno, ljudi su najzadovoljniji. Naš cilj je da takav život omogućimo i ovde, u Srbiji. Zato Srbija na Zapadu.“, podvukao je Vuletić.

Učesnici sastanka iz Bora složili su se da su nova lica u politici neophodna i najbolji način za buđenje energije neophodne za promene. Presednik Gradskog odbora ZZS u Boru, ugledni ginekolog dr Goran Golubović ocenio je da je situacija u Boru i lošija od proseka u Srbiji, zbog izuzetno visokog zagađenja u ovom gradu. „Postoji veliko nezadovoljstvo, čak ogorčenje, ali i želja za promenama. Ljudima mora biti upućena jasna ponuda iza koje će biti spremni da stanu. To znači dobru politiku koja će probuditi njihovu energiju, ali i nova lica, bez opterećenja iz prošlosti, koja će obnoviti njihovo poverenje. Zato je politika Tri tačke pravi potez.“, rekao je dr Golubović.

Sa sastanka je upućen poziv svim građanima i organizacijama koje podržavaju ove političke principe da se priključe otvorenoj građanskoj platformi formiranoj oko politike Tri tačke. Takođe je naglašeno da opozicija mora nastupiti jedinstveno u borbi za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora. „Opozicione stranke i grupacije građanima treba da ponude različite programe, ali borba za fer i slobodne izbore mora da bude apsolutno jedinstvena. Tu moramo nastupati svi zajedno.“, naglasio je Nebojša Zelenović.

Sastanak u Boru bio je sedmi u nizu online sastanaka sa građanima i lokalnim organizacijama usmerenih na predstavljanje politike Tri tačke i širenje naše otvorene građanske platforme, koji će se nastaviti narednih dana u više gradova istočne Srbije i Vojvodine.

Beograd, 14. decembar 2020. godine

Zajedno za Srbiju

Exit mobile version