Pokušaj da se javnost obmane

Saopštenje Gradski odbor DS Šabac

Danas, kada su istraživački novinari KRIK-a objavili izjave osumnjičenog Veljka Belivuka, potpuno je jasan i motiv zbog kog je režim danima putem strogo kontrolisanih medija šokirao i plašio građane Srbije brutalnim fotografijama koje se dovode u vezu sa njegovom grupom.

Pokušaj da se javnost obmane tako što će režim pomenute kriminalce, koje je sam stvorio i koji su mu godinama bili na usluzi, predstaviti kao svoje protivnike, neće proći.

Na bliske veze Belivuka i Srpske napredne stranke upućivali smo već nebrojeno puta. Govorili smo o tome da su pripadnici pomenutog klana obezbeđivali inauguraciju i maltretirali građane i novinare. Ukazali smo na njihovu ulogu u pravljenju većine u lokalnim skupštinama na primeru opštine Vladimirci, na njihovo učešće u mnogim kampanjama naprednjaka i na „specijalne“ zadatke koje su imali. Ipak, sigurni smo da će se tek otkriti šta su sve kriminalci radili kako bi pomogli Vučiću da zavlada strahom i održi režim na vlasti.

Zbog očiglednih veza između režima, navijačkih grupa i kriminalaca, apsolutno je jasno – Vučič je šef mafije u Srbiji. On, njegov brat i kumovi su pretvorili našu državu u nešto što je više nalik latinoameričkim diktaturama nego uređenim evropskim demokratijama. Ovaj režim je najteži kancer koji jede svaki segment srpskog društva i zato borba protiv režima mora postati prioritet svakog ko želi dobro svojoj zemlji.

U Srbiji se danas delimo na građane koji se ne mire sa tim da o njihovim sudbinama odlučuju kriminalci i one koji, uprokos svemu što se dešava, brane režim čuvajući različite privilegije koje su dobili za svoju lojalnost. Sve druge podele u Srbiji su irelevantne. Zbog toga je jednistvo opozicionih stranaka, pokreta, inicijativa i građana u borbi protiv kriminalizovanog režima, na čemu Demokratska stranka insistira, potrebnije nego ikad.

Exit mobile version